Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tutuklu eski Akdeniz Belediye Başkanı ve meclis üyelerine tahliye

Mersin'de yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan ve ardından görevden uzaklaştırılan Akdeniz Belediyesi Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, yardımcısı Nuriye Arslan ile Meclis Üyesi Özgür Çağlar, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

ABONE OL
MERSİN, (DHA)-

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Nuriye Arslan, Akdeniz Belediyesinin DEM Parti'li meclis üyesi Özgür Çağlar, DEM Parti İl Başkanı Reşat Aşan ile parti üyeleri Necmettin Başçı, Ferhat Alkan, Hasan Uğur Çat ve Seyithan Gönen 10 Ocak'ta Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Sarıyıldız, İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılırken, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener ise yerine görevlendirildi.

Haklarında 'örgüt üyesi olmak', 'örgüte finans sağlamak', 'örgüt propagandası yapmak' ve 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' suçlarından iddianame hazırlanan sanıklar, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Mersin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutukluluğu devam eden sanıklar Sarıyıldız, Meclis Üyeleri Özgür Çağlar ile tutuksuz sanıklar Reşat Aşan ve parti üyeleri Necmettin Başçı, Ferhat Alkan, Hasan Uğur Çat ve Seyithan Gönen katıldı. Tutuklu Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Nuriye Arslan ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Duruşmayı, DEM Parti Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryaki, DEM Parti Mersin milletvekilleri Ali Bozan ve Perihan Koca, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış izledi. Duruşmada söz verilen sanıklar, haklarında yürütülen soruşturma kapsamında savunma yaptı. Avukatların da beyanlarda bulunduğu duruşma, yaklaşık 12 saat sürdü. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Sarıyıldız, yardımcısı Arslan ile DEM Parti'li Meclis Üyesi Çağlar'ı ‘yurt dışı’ yasağını da içeren adli kontrol tedbiriyle tahliye etti.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Diğer Haberler

  1. Baldızını apartman koridorunda öldürüp, intihar etti
  2. Kırklareli'de evdeki yangında ölümün, cinayet olduğu ortaya çıktı
  3. Gebe köpek öldü, yavrulara anne kedi sahip çıktı
  4. Bakanlıktan 'Bayat ekmek 6 liradan satılıyor' iddiasına açıklama
  5. Fatih'te çöken binada hayatını kaybeden Semra Urunca son yolculuğuna uğurlandı
  6. Mardin’de yolcu midibüsü devrildi: 21 yaralı
  7. Bayram tatilinde yaşanan trafik kazalarında 31 kişi hayatını kaybetti
  8. Motosikletiyle istinat duvarına çarpan Batuhan öldü
  9. Kardeşlerin silahlı kavgası; 1 ölü
  10. Önünü kesen kişiler tarafından kalbinden bıçaklanan müzisyen öldü

© Copyright 2026

DHA