Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uber, Türkiye’de taksi uygulaması ile yoluna devam ediyor

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, sarı taksilerin kullandığı UberTaksi uygulamasının devamına yönelik bölge adliye mahkemesinin kararını onarken, UberXL uygulamasına haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle izin vermedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Birleşik Taksiciler Derneği ve İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası İstanbul 10 ve 11. Asliye Ticaret mahkemelerinde "haksız rekabet" gerekçesiyle Uber’e dava açmıştı. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi (ilk derece mahkemesi) 16.10.2019 tarihinde Uber'in bu iki hizmetinin de durdurulmasına karar vermişti. Uber’in bu kararı istinaf etmesi üzerine İstanbul 13. Bölge Adliye Mahkemesi 11.12.2020 tarihinde Uber’in istinaf taleplerini kısmen kabul ederek Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engelini kaldırmış ve taksi hizmetinin kullanıma açılması yönünde karar almıştı. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi de bölge adliye mahkemesinin kararını onadı.

Yargıtay, 23.01.2023 tarihinde vermiş olduğu kararın gerekçesini dün açıkladı. Buna göre Türkiye'de 6 milyon kullanıcının hizmet aldığı Uber, Türkiye’de taksi uygulaması ile yoluna devam ediyor.

Diğer Haberler

  1. Ava çıkan balıkçının cansız bedenine ulaşıldı
  2. Çorum'da silahlı kavga: 2 yaralı
  3. Tünelde otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı
  4. Kırıkkale’de otomobil, arıza yapan otomobile çarptı: 6 yaralı
  5. 7 yaşındaki kızına defalarca tokat atıp, saçından sürükledi; o anlar kamerada
  6. Narin Güran soruşturmasında tutuklu Nevzat Bahtiyar'ın oğlu ve yeğeninin karıştığı kavgada 15 şüpheli serbest
  7. Lunaparkta 'ranger'ın çarptığı işçi öldü
  8. Osmaniye’de iki otomobil çarpıştı; 3 yaralı
  9. İbrahim Kalın ve Bilal Erdoğan, 12'nci Genç Türkiye Forumu’na katıldı
  10. Gölde boğulma tehlikesi geçiren oğlunu kurtarırken hayatını kaybetti

© Copyright 2026

DHA