Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ukrayna'dan yola çıkan tahıl gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek İsrail'e doğru yol aldı

Ukrayna'dan yola çıkan 'Resilient Africa' isimli tahıl yüklü gemi, işlemlerin ardından İstanbul Boğazı'nı geçerek İsrail'e doğru hareket etti.

ABONE OL
Emre AKAR-Ozan URAL-Delil ATAK-Kasım AKTAĞ/İSTANBUL,(DHA)

Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinin ardından Palau bayraklı 76 metre uzunluğundaki  'Resilient Africa' isimli yük gemisi, Odessa'nın Chornomorsk Limanı'ndan tahıl yükü ile birlikte ayrıldı. Gemi, Ukrayna karasularından Romanya karasularına oradan da Bulgaristan karasularına son olarak da gece saatlerinde Türkiye karasularına girdi.

İsrail'e gitmek için yaklaşık 1,5 gün sonra Kumköy açıklarına ulaşan geminin personelinin Ukraynalı, Türk ve Mısırlı olduğu öğrenildi. Kumköy'deki işlemlerin bitmesinin ardından gece saat 04.30 sıralarında İstanbul Boğazı’ndan geçen tahıl gemisinin, İsrail'e gideceği öğrenildi.

Diğer Haberler

  1. Kontrolden çıkan cip, şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 1 yaralı
  2. Bursa'da zincirleme kaza: 5 yaralı
  3. Şanlıurfa’da otomobil şarampole devrildi: 3 ölü, 1 yaralı
  4. Otomobil yol kenarındaki nöbet kulesine çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
  5. Esenyurt'ta 14 katlı binada yangın; mahsur kalan 13 kişi kurtarıldı
  6. Benzinle uğraşırken yanarak hayatını kaybetti
  7. Hava Kuvvetleri uçağı, Romanya üzerinde görev uçuşu gerçekleştirdi
  8. Motokurye Akın Payaz’ın öldüğü kazada 1 tutuklama
  9. Düğün magandası 1’i ağabeyi 2 kişiyi yaraladı
  10. Adıyaman'da otomobiller çarpıştı: 3 yaralı

© Copyright 2026

DHA