Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ümraniye'deki çekiçli saldırıyla ilgili 10 gözaltı: 3 şüpheli tutuklandı

Ümraniye'de bir iş yerine düzenlenen çekiçli saldırı ve sonrasında yaşanan darp olaylarıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABONE OL
Mert ORDU/İSTANBUL,(DHA)-

Olay, 30 Ağustos saat 23.30 sıralarında Namık Kemal Mahallesi Vezir Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; yüzlerini kapatan 3 şüpheliden ikisi ellerindeki çekiçle iş yerinin saldırırken diğer şüpheli o anları 'abinin selamı var' diyerek cep telefonu kamerasıyla kaydetti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları çalışmalarla şüphelilerin daha önce iş yeri önüne gelerek keşif yaptıklarını belirledi. Kimlikleri tespit edilen M.R.R.K. (17) ve S.E. (18) yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki ilk ifadelerinde iş yeri sahibini darbetmek için olay yerine gittiklerini, saldırıyı kaydetmeleri halinde ise para alacakları yönünde anlaşma yaptıklarını söylediği öğrenildi.

10 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

2 Şüphelinin yakalanmasının ardından bazı sosyal medya hesaplarında, saldırıya karışan şüphelilerin 'işi tam olarak yapamadıkları' gerekçesiyle etek giydirilerek darbedildikleri anlara ait görüntüler yayınlandı. Yaşanan gelişmenin ardından harekete geçen polis ekipleri, olayın azmettiricisinin İ.H. (20) olduğunu tespit etti. İ.H.'nin, işyeri sahibine saldırmaları için Y.Ç. (19), B.A. (18), M.R.R.K. (17) ve S.E. (18) ile iş yerine zarar vermeleri için ise Y.T. (19), A.A. (16), E.Ü. (16), M.M.S. (15) ve E.K.S. (16) ile anlaştığı belirlendi. 8 şüphelinin de yakalanmasıyla gözaltındaki şüpheli sayısı 10'a yükseldi.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından daha önce adliyeye sevk edilen M.R.R.K. (17), S.E. (17) ve B.A. (18) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken olayın azmettiricisi olduğu öne sürülen İ.H.'nin de yer aldığı 7 şüpheli ise bugün adliyeye sevk edildi.




Diğer Haberler

  1. Mersin'de 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 ölü, 5 yaralı
  2. İletişim Başkanı Duran: Fatih Sultan'ın açtığı bu yol, Cumhurbaşkanımızın 'Türkiye Yüzyılı' hedefiyle devam eden bir meşaledir
  3. Anadolu Otoyolu'nun Düzce geçişinde trafik durma noktasına geldi
  4. İstanbul'un fethinin 573. yıl dönümü Üsküdar'da coşkuyla kutlandı
  5. TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde bayram dönüşü yoğunluğu
  6. Adıyaman’da 2 otomobil çarpıştı; anne ve 2 çocuğu öldü, 4 kişi de yaralandı
  7. İstanbul Boğazı’ndaki havai fişek gösterisi havadan görüntülendi
  8. Mayıs ayında Ordu'nun yaylalarına kar yağdı
  9. DMM: Maçlarda İstiklal Marşı uygulaması kaldırıldı iddiaları asılsız
  10. TCG Fatih, Sarayburnu Limanı'nda ziyarete açıldı

© Copyright 2026

DHA