Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uşak'ta öğretim üyesi ve haber sitesi sahibi FETÖ'den tutuklandı

Uşak merkezli 6 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1 öğretim üyesi ile haber sitesi sahibi 1 kişi tutuklandı.

ABONE OL
Feyzi DAVULCU/UŞAK, (DHA)

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Uşak merkezli Ankara, İstanbul, Isparta, Gaziantep ve Van'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda ikisi helikopter pilotu olmak üzere, 5 muvazzaf asker, Uşak Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan ve geçici görevle Antalya'nın Serik ilçe belediyesinde danışman olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ali Galip B. ile yerel internet haber sitesinin sahibi Kazım Ş. olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı.

Örgütün ardışık arama yöntemlerini kullanarak ankesörlü telefonlarla mahrem imamlarla görüştükleri iddia edilen Yrd. Doç. Dr. Ali Galip B. ve gazeteci Kazım Ş., terör örgütüne yardım etmek suçlamasıyla sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Diğer illerde gözaltına alınan askerlerin ise Uşak İl Jandarma Komutanlığı'nda işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Diğer Haberler

  1. Ankara'da 'Fikri Mülkiyet Suçları ve Halk Sağlığı Çalıştayı'
  2. Çanakkale'de katı atık tesisinde yangın
  3. TBMM’deki taciz davasında sanıklara verilen hükmün gerekçesi açıklandı
  4. Tayin için çıktıkları yolculukta ağır yaralanan baba 8 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
  5. Şanlıurfa’da eşini tabancayla öldürüp, intihar etti
  6. MGÜ Rektörü Kaçar: Mezunların istihdamı için 4 bakanlıkla çalışma yapacağız
  7. Samsun'da 'denize girmeyin' uyarısı
  8. Kağıthane’de babasını ve abisini bıçaklayan amcasını pompalı tüfekle vurdu: 3 ağır yaralı
  9. Doktorun sedye üstünde kalp masajı yaptığı yaya kurtarılamadı
  10. Ordu'da denize girmek yasaklandı

© Copyright 2026

DHA