Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uzman Çavuş, yerdeki Kuran'ı kaldırmak isterken şehit olmuş

'Zeytin Dalı Harekatı ile özgürleştirilen Suriye'nin Afrin kentine bağlı Dermaşanlı köyünde Uzman Çavuş Orhan Sürmen'in (23) şehit olduğu, 7 Türk askeri ile 2 ÖSO mensubunun yaralandığı patlamaya, PKK/YPG'li teröristlerin Kuran-ı Kerim'le tuzakladığı el yapımı patlayıcının neden olduğu ortaya çıktı. Şehit Sürmen'in, yerde gördüğü Kuran-ı Kerim'i kaldırınca patlamanın meydana geldiği ifade edildi.

ABONE OL
Mücahit YOLCU/KİLİS, (DHA)-

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) 54 gündür yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında teröristlerden arındırılan Afrin'in Dermaşanlı köyünde mayın ve EYP arama- tarama faaliyetleri sırasında yaşanan patlamada, Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş Orhan Sürmen şehit oldu, 7 asker ile 2 ÖSO mensubu ise yaralandı. Yapılan incelemede, patlamaya teröristlerin bir evde, yere bıraktıkları Kuran-ı Kerim ile tuzakladıkları el yapımı patlayıcının neden olduğu ortaya çıktı. Şehit Sürmen’in Kuran'ı yerden kaldırırken, patlamanın yaşandığı ifade edildi.

GÜVENLİK UZMANI AĞAR: BU PİSLİĞİ DAHA ÖNCE DE YAPTILAR

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Mehmetçiğin Kuran-ı Kerim'e saygısını bilen teröristlerin, bu tür alçakça tuzaklara başvurduğunu söyledi. Ağar, DHA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bunlar bu pisliği daha önce de yaptılar. Mehmetçiğin Kuran'a imanını, inancını, saygısını, hassasiyetini bilen inanç, İslam, ve insanlık düşmanı PKK/YPG, Kuran-ı Kerim'i tuzakladı. Mehmetçiğimiz yerde gördüğü Kuran'ı almak isterken patlama meydana geliyor."

Diğer Haberler

  1. Evinde çıkan yangında ağır yaralandı
  2. Kardeşinin cenazesinde kalp krizi geçiren kadın, hayatını kaybetti
  3. Adana'da aç kalan kurdun, yerleşim yerinde yemek aradığı anlar kamerada
  4. DMM: Türkiye'nin İran'a gelişmiş uçaksavar ve İHA füzeleri tedarik ettiği iddiaları asılsızdır
  5. Galata Kulesi farkındalık için mor renge büründü
  6. Nevşehir’de TIR’la çarpışan otomobildeki çocuk öldü, anne ve baba yaralandı
  7. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, görevden uzaklaştırıldı
  8. Samsun'da bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı
  9. Mersin'de Berdan Çayı'na atlayan genç, suda kayboldu
  10. Babasından izinsiz aldığı otomobille polislere çarptı: 2 yaralı

© Copyright 2026

DHA