Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Vali Davut Gül, Muhtarlar Günü kapsamında muhtarlarla bir araya geldi

İstanbul Valisi Davut Gül'ün ev sahipliğinde Muhtarlar Günü kapsamında yemek programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Vali Davut Gül, "Bir vatandaşımız kendini çaresiz hissediyorsa, bir yaşlımız yalnızsa, bir evladımız okula gidemiyorsa bundan ilk sizin haberiniz olur" dedi.

ABONE OL
Baran AKKAYA / İSTANBUL, (DHA)-

İstanbul Valiliği tarafından '19 Ekim Muhtarlar Günü' kapsamında Vali Davut Gül'ün ev sahipliğinde yemek programı düzenlendi. Programa, İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, İstanbul Milletvekili Rabia İlhan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile İstanbul'da görev yapan mahalle muhtarları katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, "39 ilçe, 961 mahallemizle büyük bir aileyiz. Hepimizin ortak bir amacı var; İstanbul'a daha çok hizmet etmek. Hangi ilçeye gidersek kaymakamımızla beraber sizlerle buluşuyor, sizleri dinliyoruz. Vatandaşımızın kapısını ilk çalan sizsiniz. Mahalle ölçeğinde en doğru bilgiye sizler sahipsiniz" dedi.

HEDEF, AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ

Vali Gül, "İstanbul'da 961 mahallemiz var. Hangi sokağın neye ihtiyacı var, hangi ailenin ne sıkıntısı var? Bunların cevabı sizde. Devletimizin vatandaşa en yakın eli olan siz muhtarlarımız sayesinde ailelerimizin derdine derman oluyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde bu yıl 'Aile Yılı' olarak ilan edildi ve sonrasında 'Aile ve Nüfus 10 Yılı' olarak revize edildi. Hedef, ailenin korunması ve güçlendirilmesi. Bir vatandaşımız kendini çaresiz hissediyorsa, bir yaşlımız yalnızsa, bir evladımız okula gidemiyorsa bundan ilk sizin haberiniz olur. İstanbul Valiliği olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliği içinde muhtarlarımıza yönelik bilgilendirme toplantıları düzenledik. Katılan her muhtarımıza belge verdik. Cumhurbaşkanımız siz muhtar kardeşlerimizi valilere ve kaymakamlara emanet ettiğini her defasında vurguluyor. Ben ve çalışma arkadaşlarım İstanbul'u daha huzurlu ve mutlu bir şehir yapmak adına her daim yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Beşiktaş-Fenerbahçe maçında karaborsa bilet soruşturması tamamlandı; 12 şüpheliye 8 yıla kadar hapis talebi
  2. Bakırköy Belediyesine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 61 şüpheli adliyeye sevk edildi
  3. Kasım ayı indirimleri öncesi siber güvenlik uzmanından 'sahte site' uyarısı: Sanal kart kullanın
  4. MİT'ten DEAŞ operasyonu
  5. İş insanı Nevzat Aydın’a tehdit soruşturmasında 4 gözaltı
  6. Merkezefendi Belediyesi operasyonunda başkan dahil, 17 şüpheli adliyede
  7. Kağıthane’de balkondaki kedilerle ilgilenilmediğini farkedince şüphelendi; komşusu evde ölü bulundu
  8. İstanbul merkezli 6 ilde 'change oto' operasyonunda 35 kişi gözaltına alındı
  9. İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
  10. Çanakkale’de otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 ölü

© Copyright 2026

DHA