Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Van Denizi Yüzme Festivali'nde Çarpanak Adası'ndan kıyıya kulaç attılar

Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen ‘Van Denizi Yüzme Festivali’nin ikinci gününde katılımcılar Çarpanak Adası'ndan kıyıya kulaç attı.

ABONE OL
Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)-

Van Gölü’nü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak için Van Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca organize edilen, Van Gölü Aktivistleri Derneği'nin desteklediği festivalin, 2’nci gününde katılımcılara Edremit Kent Meydanı’nda Van Gölü'ne karşı kahvaltı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’in de katıldığı kahvaltının ardından yüzme etkinliğinde yer alacak yüzücüler, mini yüzme testinden sonra teknelerle Çarpanak Adası'na geldi. Burada bone, bileklik ve yüzme balonlarıyla kıyıya kulaç atan yüzücülere sahil güvenlik de etkinlik süresince eşlik etti. Zaman zaman ada ile kıyı arasında bulunan tarihi Kral Yolu'nda yürüyen katılımcılar, yaklaşık 20 dakikanın ardından kıyaya ulaştı.

‘SENEYE YİNE GELMEYİ DÜŞÜNÜYORUM’

Kıyıya ilk ulaşanlardan yüzücülerden Salim Işıklı ise etkinliğe İstanbul’dan katıldığını, geçen yıl yapılan etkinliğe katılan arkadaşlarının tavsiyesi üzerine bu yıl kendisinin de başvurduğunu söyledi. Işıklı, ‘‘Geçen yıl etkinliğe katılan arkadaşlarım çok memnun ayrılıp tavsiye edince ben de katılmak istedim. Gerçekten Van halkı çok ilgililer. Belediyeler çok yardımcı oluyorlar. Etkinliğin her anında yanımızdalar. Konaklamadan yeme içmemize, her konuda Büyükşehir Belediyesi destek veriyor. Bugünkü parkur kısa olmasına rağmen çok güzeldi. Sodalı, değişik bir su. Seneye yine gelmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

Yüzücüler daha sonra Çarpanak Adası'ndan öğle yemeği için Edremit sahiline geçti. Bugünkü etkinlik, Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı'nda inci kefali ikramı ve konser etkinliği ile tamamlanacak.



Diğer Haberler

  1. Antalya Manavgat Belediyesi'ne yönelik 'yolsuzluk' davası sonuçlandı
  2. Yüzünden tüfekle vurulan gurbetçi, 4 ay sonra öldü
  3. Maltepe'de kaybolan kadının cesedi Kırşehir’de bulundu; 5 gözaltı
  4. Oyun oynarken kurşunun hedefi olan Poyraz'ın ölümünde 2 sanığa hapis cezası
  5. Ankara merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 41 gözaltı
  6. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan bağımlılıkla mücadeleye destek
  7. Taner’in öldüğü, 5 işçinin yaralandığı patlamada tesisin ruhsatı yokmuş
  8. İletişim Başkanı Duran'dan 'Aile Günü' mesajı
  9. Bakan Çiftçi'den işaret diliyle 'Engelliler Haftası' mesajı
  10. Ankara'da özel bireylere temsili askerlik eğitimi

© Copyright 2026

DHA