Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Van'ın Pamukkalesi'ne ziyaretçi akını

Van'da Başkale ilçesinde bulunan doğa harikası travertenler yoğun ilgi görüyor. Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri travertenleri ziyaret edip, bol bol fotoğraf çektirdi.

ABONE OL
Gülay KUYUCU / VAN,(DHA)

Başkale'ye 35 kilometre uzaklıktaki Dereiçi Mahallesi'nde bulunan travertenler Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki doğal oluşumlara benzerliğiyle dikkat çekiyor. Güvenlik ve ulaşım sorunları nedeniyle yıllarca kaderine terk edilen kentin doğa harikası travertenleri, son günlerde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Kentte faaliyet gösteren Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri yaklaşık 170 kişi ile birlikte travertenleri ziyaret etti. Eşsiz manzarayı sosyal medya hesaplarından paylaşan klüp üyeleri, doyasıya fotoğraf çektirip bu anı ölümsüzleştirdi.

Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, Van'ın birçok güzelliklerinin olduğunu fakat tanıtıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Başkale travertenlerinin de bu güzellikler arasında bulunduğunu belirten Demez, bu güzelliklerin herkesin görmesini istediklerini söyledi. Demez, "Bugünkü etkinliğimize yaklaşık 170 kişi katıldı. Burası gerçekten ziyaret edilmesi gereken bir turizm alanı. Buralara sahip çıkılması gerekiyor. Bu güzellikleri görmek için herkesi Van'a bekliyoruz" dedi.

Diğer Haberler

  1. Vali Gül'den okul müdürünün öldürülmesiyle ilgili açıklama
  2. Köpek yüzünden tartıştığı kişiyi iple otomobilin arkasına bağlayıp sürükledi
  3. Serebral palsi hastası 9 yaşındaki İsmail'e Almanya’dan tekerlekli sandalye geldi
  4. Kırmızı ışıkta geçen otomobilin çarptığı 1'i bebek 4 kişiden Belinay, kurtarılamadı
  5. Çanakkale'de 4 katlı binada yangın
  6. Parmağı akıllı tahtaya sıkıştı
  7. Tahliye ve beraat vaadiyle 1'i avukat 9 kişinin tutuklandığı dolandırıcılık soruşturması; aranan avukat da teslim oldu
  8. Tekirdağ’da yasa dışı silah ticareti operasyonu: 4 gözaltı
  9. 7 dakikada tsunami uyarısı
  10. Bakan Göktaş, 'Anne Müzesi'ni ziyaret etti

© Copyright 2024

DHA