Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yahşihan Belediyesi'nde 'İcbar yoluyla irtikap' soruşturmasında tahliye kararı

Kırıkkale'de ‘icbar yoluyla irtikap’ soruşturması kapsamında Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur'un da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanık, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak, tahliye edildi.

ABONE OL
Burak CAN/ KIRIKKALE, (DHA)-

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 19 Eylül'de Yahşihan Belediyesi'ne yönelik başlatılan 'İcbar yoluyla irtikap' soruşturması kapsamında, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yıldırım, eski Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uluyurt, İmar Müdürü Semih Aksakal, eski İmar Müdürü ve iş insanı Ulaş Biçer, Y.N.Y., D.A., E.Y., M.S., Ö.B. ve Z.Ç. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yıldırım, eski Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uluyurt, İmar Müdürü Semih Aksakal, eski İmar Müdürü ve iş insanı Ulaş Biçer tutuklanırken, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca sanıklar Belediye Başkanı Sungur, Osman Uluyurt, Celal Yıldırım, Semih Aksal, Ulaş Biçer ile Y.N.Y., M.S. D.A. ve Ö.B.’nin 'icbar suretiyle irtikap' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar, E.S. ile Z.Ç'nin de yardım eden sıfatıyla katıldıkları suça iştirak ettikleri gerekçesiyle 2,5 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Kırıkkale 1’inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar Y.N.Y, M.S, D.A, Z.Ç. ve E.Y. ile avukatları salonda hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Ö.B. ve müşteki C.S. bulundukları illerden, tutuklu sanıklar Belediye Başkanı Sungur, Osman Uluyurt, Celal Yıldırım, Semih Aksal ve Ulaş Biçer ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

TUTUKLU 5 SANIĞA TAHLİYE

Mahkeme heyeti, sanıklar, tanıklar ve avukatların beyanlarını aldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Belediye Başkanı Sungur, Osman Uluyurt, Celal Yıldırım, Semih Aksal ve Ulaş Biçer’in adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak tahliyesine karar verildi. Duruşma, 26 Şubat tarihine ertelendi.

Diğer Haberler

  1. Kahramanmaraş'ta tartıştığı iki arkadaşını bıçakla yaraladı
  2. AFAD’dan Saimbeyli’de meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu
  3. Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
  4. Gürbulak Sınır Kapısında gümrük muhafaza memuruna bıçaklı tehdit
  5. Boşanma aşamasındaki eşini tabancayla yaraladı
  6. Mardin’de otomobilin çarptığı 10 yaşındaki Ayşenur, öldü
  7. 9 subay ve 1 astsubay Gürcistan’da dağcılık kursunu başarıyla tamamladı
  8. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Yerlilik oranı yüzde 83’e ulaşmış durumda
  9. Beşiktaş'ta 5 aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 yaralı
  10. Tekirdağ'da iki otomobil çarpıştı; 5 yaralı

© Copyright 2026

DHA