Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yalova İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne 'rüşvet' operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

Adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden İl Göç İdaresi Müdürü S.S.Ç., müdürlük çalışanları M.A. ve E.K., tercüman A.N., iş takipçisi Q.G. ve emlakçı S.S.Y. tutuklanma talebiyle; müdürlük çalışanı G.D., tercüman Y.G. ve esnaf A.B.J.B. adli kontrol kararı talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme, müdürlük çalışanı E.K.'nın tutuklanmasına karar verirken, İl Göç İdaresi Müdürü S.S.Ç. ile birlikte 8 şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İl Göç İdaresi Müdürü S.S.Ç. ile diğer şüpheliler hakkında verilen adli kontrolle serbest bırakılma kararına itiraz edeceği bildirildi.

ABONE OL
Zehra Baykal/YALOVA, (DHA)-

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne yönelik 'Rüşvet', 'İrtikap', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Görevi kötüye kullanma' suçlarından yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. İl Göç İdaresi Müdürü S.S.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

İl Göç İdaresi Müdürü S.S.Ç., müdürlük çalışanları E.K. ve M.A., tercümanlar A.N. ve Y.G, iş takipçisi Q.G., emlakçı S.S.Y. ile esnaf A.B.J.B. ve G.D.'nin, yabancı uyrukluların uluslararası koruma başvurularını oyaladıkları öne sürüldü. Soruşturmada yabancı uyruklu kadınlara ulaşarak görüşme talep ettikleri ve işlemlerini yavaşlatan İl Göç İdaresi Müdürlüğü çalışanlarının, işlem yaptıranlarla hesap hareketlerinin bulunduğu, ayrıca kurumla ilişkili tercümanların başvuruları hızlandırmak için müracaatçılarla para talep ettikleri iddia edildi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDILAR

Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada, gözaltına alınan İl Göç İdaresi Müdürlüğü personelinin soruşturmanın selameti açısından görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz'ün yürüttüğü dosya kapsamında, Yalova Adliyesi'ne getirilen şüphelilerin savcılık sorgusuna başlandı.

Öte yandan, kısa süre önce Yalova İl Göç Müdürlüğü’nden Diyarbakır'a tayini çıkan memur M.B.'nin de 'şüpheli' sıfatıyla Diyarbakır'da talimatla ifadesinin alınmasının ardından, serbest bırakıldığı öğrenildi.

9 ŞÜPHELİDEN 1’İ TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden İl Göç İdaresi Müdürü S.S.Ç., müdürlük çalışanları M.A. ve E.K., tercüman A.N., iş takipçisi Q.G. ve emlakçı S.S.Y. tutuklanma talebiyle; müdürlük çalışanı G.D., tercüman Y.G. ve esnaf A.B.J.B. adli kontrol kararı talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme, müdürlük çalışanı E.K.'nın tutuklanmasına karar verirken, İl Göç İdaresi Müdürü S.S.Ç. ile birlikte 8 şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İl Göç İdaresi Müdürü S.S.Ç. ile diğer şüpheliler hakkında verilen adli kontrolle serbest bırakılma kararına itiraz edeceği bildirildi. (DHA)

Diğer Haberler

  1. Maltepe'de alacak cinayetinde bir şüpheliye 18 yıla kadar hapis diğerine müebbet talebi
  2. 'Kurbanlık alırken küpe ve sağlık raporu mutlaka kontrol edilmeli'
  3. Tartıştığı kuzeni tarafından bıçaklanarak öldürüldü
  4. 77 ilde uyuşturucu operasyonu: 1187 tutuklama
  5. Nazilli'de yağ aldırma operasyonu sonrası oda başkanı öldü; soruşturma başlatıldı
  6. Eşini ve kayınvalidesini öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet
  7. Avcılar'da hırsızlık şüphelileri yakalandı; 16 yaşındaki şüphelinin 40 suç kaydı çıktı
  8. Adana merkezli yasa dışı bahis operasyonu: Rasim Ozan Kütahyalı dahil, 128 gözaltı
  9. Bakan Uraloğlu, Etimesgut Havalimanı ve bağlantı yollarındaki çalışmaları inceledi
  10. 3 gündür haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu

© Copyright 2026

DHA