Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yanıltıcı belgeli başarı hikayesi

Manisa’nın Selendi ilçesinde, liseyi dışarıdan bitiren 26 yaşındaki Filiz Sert’in, 3,5 ayda hazırlandığı üniversite sınavında, eşit ağırlıklı da 492,62  puan aldığını, 1671’inci olduğunu gösteren 2022 YKS belgesi gerçek çıkmadı.

ABONE OL
MANİSA, (DHA)

Filiz Sert’in, sınavdaki başarı iddiasının gerçek olmadığı yönündeki ihbar adının açıklanmasını istemeyen bir ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) yetkilisi tarafından DHA’ya iletildi. Kendi gibi Manisalı olan Filiz Sert’in puanını incelediğini söyleyen görevli, “Aldığı puanla ilk 2 milyonluk gruba girebilmiş” dedi. Bu uyarının ardından DHA muhabirinin yeniden temas kurduğu Filiz Sert, elindeki belgenin gerçek olduğunu söyledi. TC kimlik numarasıyla sonucu ÖSYM’nin internet sitesinden kontrol etme teklifini ise “TC numaramı hatırlamıyorum” diye geri çevirdi. 

Filiz Sert’in başarı haberini, dayandırdığı belge gerçekleri yansıtmadığı için özür dileyerek yayından çekiyoruz.

 

Diğer Haberler

  1. Kayseri’de 2 otomobilin çarpışması sonucu 2'si yaya 4 kişi yaralandı; kızının yaralandığını duyan baba tepki gösterdi
  2. Türkiye'nin Afrika Büyükelçileri, Afrika El Sanatları ve Kültür Evi'ni ziyaret etti
  3. Tunceli’deki DHKP-C operasyonunda 1 tutuklama
  4. 1'i futbolcu 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgada 2 tutuklama
  5. Üniversiteli Teslime'nin cinayet şüphelisine ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi
  6. Manisa’da değeri 4 milyon lira olan bozulmuş kokoreç ele geçirildi
  7. Edirne’de iş yerinde 12 bin 920 adet dolu makaron ele geçirildi
  8. Ormandaki bağ evinde balta ve kazmalı cinayete ilişkin iddianame hazırlandı
  9. Haluk Görgün: ASELSAN'ımız 400 milyon doların üzerinde bir elektronik harp projesi sözleşmesi imzaladı
  10. Azerbaycan ve Karabağ zaferini anlatan 2 kitap tanıtıldı

© Copyright 2025

DHA