Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yargıtay Birinci Başkanı Akarca: AYM ile derin görüş ayrılıklarımız oldu, bu bir gerçek

Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği 'hak ihlali kararına ilişkin “Bu, son olayla ilgili ortaya çıkmış bir problem değil. Aşağı yukarı 5- 6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından kaynaklanan ve Anayasanın yorumundan kaynaklanan, ciddi anlamda derin görüş ayrılıklarımız oldu, bu bir gerçek" dedi.

ABONE OL
Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Birinci Başkan Vekilleri Eyüp Yeşil ve Adem Albayrak, Genel Sekreter Fevzi Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Doğan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Komisyon Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Köken ile birlikte Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'nı makamında ziyaret etti.

Afyonkarahisar Valiliği Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra basın mensuplarının Anayasa Mahkemesi'nin, Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkındaki 'hak ihlali' kararına ilişkin sorusunu yanıtlayan Mehmet Akarca, "Bu çok derin ve uzun bir konu, ayaküstü değerlendireceğimiz bir konu değil. Anayasa Mahkemesi'yle ilgili son olayla ilgili ortaya çıkmış bir problem değil. Aşağı yukarı 5- 6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından kaynaklanan ve Anayasanın yorumundan kaynaklanan, ciddi anlamda derin görüş ayrılıklarımız oldu, bu bir gerçek" dedi.

Diğer Haberler

  1. Su birikintisine düşen oyuncağını almak isterken canından oldu
  2. Silivri açıklarında bulunan cesedin batan geminin 2'nci kaptanına ait olduğu belirlendi
  3. Kapadokya'da peribacasından kopan kayalar düştü; 2 ölü, 5 yaralı
  4. Sinem Dedetaş, cezaevinden tahliye oldu
  5. Para vermeyen annesini rehin aldı, özel harekat ekipleri yakaladı
  6. Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş son yolculuğuna uğurlandı
  7. Kaza şehidi polis memurunun cenazesi, törenle Ankara'ya uğurlandı
  8. Sinem Dedetaş ev hapsi şartıyla tahliye edildi
  9. Kağıthane'de selde kayan toprak kaldırılıyor
  10. Hastanede kızını vurmak isteyen baba polisin operasyonu ile yakalandı

© Copyright 2026

DHA