Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yargıtay, eski kocanın 'ucuz' ve 'zavallı' sözlerini hakaret saymadı

Yargıtay, eski eşine gönderdiği mesajda 'Sen ne ucuzmuşsun, bu kadar düştün be zavallı' ifadelerini kullandığı gerekçesiyle açılan hakaret davasında mahkemenin sanık hakkındaki beraat kararını onadı.

ABONE OL
Eda KOÇ/ANKARA, (DHA)-

Bingöl 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanığın, eski eşi olan şikayetçiye gönderdiği mesajda 'Sen ne ucuzmuşsun, bu kadar düştün be zavallı. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş' ifadelerini kullandığı iddia edildi. Yerel mahkeme, sanığın mesajında yer alan sözlerin hakaret niteliğinde olmadığı kanaatine vardı. Mahkeme, kullanılan ifadelerin suçun oluşumu için gerekli olan onur, şeref ve saygınlığı rencide edici boyutta bulunmadığını belirtti. Bu gerekçelerle sanık hakkında beraat kararı verildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, kararın usul ve yasaya aykırı olduğu ve sözlerin hakaret oluşturduğu iddiasıyla kararı temyiz etti. Dosyayı değerlendiren Yargıtay 4’üncü Ceza Dairesi, yerel mahkemenin delilleri değerlendirme biçimini hukuka uygun bularak savcılığın itirazını reddetti. Daire, sanığın savunması, şikayetçinin beyanı ve dosya kapsamı birlikte incelendiğinde, beraat kararının mahkemenin takdir ve gerekçesi yönünden hukuka aykırılık taşımadığını belirtti. Böylece hakaret suçunun oluşmadığı yönündeki değerlendirme yerinde görülerek, Bingöl 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nin söz konusu davadaki beraat hükmü oy birliğiyle onandı.

Diğer Haberler

  1. Sivas’ta hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
  2. Nevşehir merkezli dolandırıcılık operasyonunda 17 tutuklama
  3. Gaziantep’te 4.6 büyüklüğünde deprem
  4. Küçükçekmece'de kız yurdunda çıkan yangın söndürüldü; öğrenciler tahliye edildi
  5. Beykoz'da Karadeniz'e kıyısı olan yerlerde yarın denize girmek yasaklandı
  6. Tıp öğrencisi Yaren'in öldüğü kazada alkollü sürücü hakim karşısında
  7. Otomotiv fabrikasında, otomobil işçilere çarptı: 1’i ağır 3 yaralı
  8. Ordu’da minibüs, park halindeki otomobile çarptı: 3 yaralı
  9. Liseli Kayra'yı öldüren 17 yaşındaki şüpheli: Amacım bacağından bıçaklamaktı
  10. 'Kasten öldürme' suçundan hükümlü 2 firari yakalandı

© Copyright 2026

DHA