Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

“Yarına Hazır” projesi Sakarya’da tamamlandı

Sakarya’nın Adapazarı İlçesinde, Erasmus Gençlik Değişimi Programı kapsamında “Yarına Hazır: Gençleri Afet Önleme Becerileriyle Donatmak” adlı uluslararası proje başarıyla tamamlandı.

ABONE OL
İsa ÇİÇEK/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA)-

AFAD Sakarya İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Sakarya’da 19 Mayıs 2025 tarihinde başlayan projeye, Estonya, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ve Türkiye'den 30 genç ve 5 gençlik lideri olmak üzere 35 kişi katıldı. Bir hafta süren program boyunca afet farkındalığı, kriz yönetimi, gönüllülük, ilk yardım, iklim değişikliği ve afet sonrası psikososyal destek gibi başlıklarda atölyeler, saha uygulamaları ve interaktif etkinlikler düzenlendi.

Projenin kapanış töreninde AFAD Sakarya İl Müdürü Bekir Şen ve Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürü Selçuk Arpacıoğlu gençlerle bir araya geldi. Katılımcılara afet çantaları ve Youthpass sertifikaları takdim edilerek, afetlere karşı bilinçli bireyler olmalarının önemi vurgulandı.


Diğer Haberler

  1. Deniz Kuvvetleri Komutanı Tatlıoğlu, TCG İstanbul ile Lazkiye'ye gitti
  2. Nihat Kahveci gözaltına alındı
  3. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 15 Temmuz fotoğraf sergisi
  4. Tuba Ulu’ya 5 ay hapis cezası
  5. 'Elle beslenen ayıların davranışları tamamen değişir, bu durum ölümcül riskler barındırır'
  6. Bakan Gürlek: Ahbap Derneği soruşturması genişleyebilir
  7. Konya merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu: 21 gözaltı
  8. Muğla'da temizlik işçileri, buldukları içi para ve ziynet dolu çantayı sahibine ulaştırdı
  9. İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz’un 10'uncu yılında anma programları düzenleyecek
  10. Gaziantep merkezli 45 ilde 'yasa dışı bahis' operasyonu; 190 gözaltı

© Copyright 2026

DHA