Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yavru vaşak tedavi edilip, doğaya bırakıldı

Yozgat'ta doğada ölmek üzereyken bulunan yavru vaşak, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ndeki 10 aylık tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

ABONE OL
Gizem KARADAĞ/ANKARA, (DHA)-

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) 9'uncu Bölge Ankara Şubesi av koruma ekipleri tarafından Yozgat'ta geçen yıl temmuz ayında doğada bitkin halde ölmek üzereyken bulunan 2 aylık yavru vaşak, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaban hayvanları biriminde hazırlanan özel odada tedavi edilen vaşak, yaşama tutundu. Odasında yer alan donatılar ve belirli aralıklarla sürdürülen faaliyetler aracılığıyla gelişiminin tür özelliklerine uygun olmasına özen gösterilen vaşağın tedavisi 10 ay sonra tamamlandı.

Doğaya bırakılmasına karar verilen vaşak için, Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait yaklaşık 20 hektar büyüklükte, koruma altındaki bir alanın iklim özellikleri ve kaynakları bakımından uygun olduğu belirlendi. Vaşak, hareketlerinin izlenilebilmesi için boynuna takılan vericili tasma ile bölgeye bırakıldı.





Diğer Haberler

  1. Batman merkezli 10 ilde yasadışı bahis operasyonu: 32 gözaltı
  2. Başsavcılık, Kozinoğlu'nun Adli Tıp Kurumu raporuna itiraz edecek
  3. 10 araca çarpan sürücü lastiklerine ateş edilerek yakalandı; olay anı kamerada
  4. Antalya'da yapı market yangında küle döndü
  5. Fonların tasfiye sürecinde toplam 446 bin 40 yatırımcıya ödeme yapıldı
  6. Mersin'de telefon dolandırıcılığı operasyonu: 13 gözaltı
  7. Tepebaşı Belediyesi'nde zimmet davası; 5 sanığa tahliye
  8. Kaşif Kozinoğlu'nun kalp hastalığı sonucu hayatını kaybettiği belirlendi
  9. Prof. Dr. Murat Şeker: 150 uçaklık siparişimizi kesinleştirdik
  10. Emir Sarıgül hakkında tahliye kararı

© Copyright 2026

DHA