Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

YRP’li Sakartepe: Furkan Vakfı üyelerine yönelik müdahaleyi kınıyoruz

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, Adana'da Furkan Vakfı üyelerine yönelik müdahaleyi kınadıklarını belirterek, "Yeniden Refah Partisi olarak bu soruşturmanın bir an evvel neticelendirilerek sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını beklemekteyiz. Polisin orantısız güç kullanmasının kabul edilemez. Kim olursa olsun bu sert muamelenin tarafımızca kabul edilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir” dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

YRP’li Sakartepe, Furkan Vakfı üyelerinin Adana'da gerçekleştirmek istediği protestoya polis tarafından yapılan sert müdahale hakkında yazılı açıklamada bulundu.

“ORANTISIZ GÜÇ KABUL EDİLEMEZ”

Polisin orantısız güç kullanmasını kabul edilemez bulduklarını belirten Sakartepe, "Geçtiğimiz gün Adana’da yaşanan olaylarda ne orantılılıktan ne de adil devlet ilkesinden bahsetmek mümkün değildir. Başörtülü hanımlara ve diğer göstericilere gaddarca bir şekilde cop kullanılarak darp edilmesi kamuoyu vicdanını derinden sarsmıştır. Sadece görünen sorumluların değil, görünmeyen sorumluların da cezalandırılması gerekir. Bu kapsamda İçişleri Bakanı sosyal medya üzerinden konu ile ilgili Adana Valiliği tarafından soruşturma başlatıldığını ifade etmişlerdir. Yeniden Refah Partisi olarak bu soruşturmanın bir an evvel neticelendirilerek sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını beklemekteyiz. Polisin orantısız güç kullanmasının kabul edilemez. Furkan Vakfı mensuplarının yapmış olduğu eylem ve söylemler suç teşkil ediyorsa adil şekilde yargılanarak cezaları hukuk içerisinde verilmelidir. Ancak kim olursa olsun bu sert muamelenin tarafımızca kabul edilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir" ifadelerini kullandı. (DHA)



 

Diğer Haberler

  1. 72 gündür kayıp Uğur’un ailesinden yardım çağrısı
  2. İzmir Çevre Yolu’nun ücretli hale getirilmesi iddialarına yalanlama
  3. Bariyere çarpan otomobil alev alıp, yandı: 1 ölü, 1 yaralı
  4. Şanlıurfa’da zincirleme kaza: 2 ölü, 2 yaralı
  5. Sumud Filosu aktivisti Demir: Bize hayvan muamelesi yaptılar
  6. Çekici sürücüsü tartıştığı kişilerin üzerine önce aracını sürdü, ardından sopayla saldırdı
  7. Malatya’da yolcu minibüsü devrildi: 12 yaralı
  8. Kırıkkale'de sağanak sonrası toprak kayması; 9 yapı hasar gördü
  9. MSB kaynaklarından Sumud Filosu açıklaması: Yunanistan yükümlülüklerini göz ardı etti
  10. Beylikdüzü'nde araç içerisinde silahla vurulmuş halde bulundu

© Copyright 2026

DHA