Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yunan unsurlarının geri ittiği 38 göçmen kurtarıldı, 4 kişinin cesedine ulaşıldı

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, Yunan unsurlarınca geri itilen kaçak göçmenlerin olduğu 2 lastik bot battı; 38 kişi kurtarıldı, 4 kişinin de cesedi bulundu.

ABONE OL
Burhan CEYHAN- Tülay AKSAY/ KUŞADASI (Aydın), (DHA)-

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na, saat 13.00 sıralarında, kaçak göçmenlerin taşındığı 2 botun Dilek Yarımadası Dipburun mevkisi Milli Park yakınlarında battığı ihbarı geldi. Bunun üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri, sevk edildi. 38 kaçak göçmen kurtarılırken, 4 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Hipotermi geçiren kaçak göçmenler ise çeşitli hastanelere kaldırıldı. Göçmenlerin ayrıca Yunan unsurlarınca geri itildiği belirlendi.

2'Sİ HAMİLE 11 YARALI HASTANEYE KALDIRILDI, 1'İNİN DURUMU AĞIR

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, Yunan unsurlarınca geri itilen ve batan 2 lastik bottaki Liberya uyruklu 42 göçmenden 38'inin kurtarıldığı; 3'ü erkek, 1'i kadın 4 kişinin ise hayatını kaybettiği olayda yaralanan 2'si hamile 11 kaçak göçmen, Kuşadası ve Söke Fehime Faik Kocagöz hastanelerinde tedaviye alındı. Yaralılardan 1'inin hayati tehlikesinin bulunduğu, diğerlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 4 kişinin cansız bedenleri ise Kuşadası Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Kaçak göçmenlerin, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderileceği öğrenildi.





Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırkpınar'ın Başpehlivanı Erkan Taş'a tebrik mesajı
  2. ABD Başkanı Trump'ın konvoyundaki araçlar Ankara'da görüntülendi
  3. Ankara Valiliği'nden 'Kumanya' açıklaması
  4. Çarpıştığı kamyonetin altında kalan motosikletli kazadan 7 gün sonra öldü
  5. Vali Gül, su baskını yaşanan Üsküdar Sahaflar Çarşısı'nı ziyaret etti
  6. Otomobil baba ve 3 yaşındaki oğluna çarptı: 3 yaralı
  7. Şırnak’ta anma töreni dönüşü 4 kaza: 1 ölü, 30 yaralı
  8. Balıkesir'de Kepsut'un ardından Altıeylül ve Karesi'de de yangın
  9. Bakan Kacır: Sefer kapsamında oşinografi, biyoloji, kimya, atmosfer çalışmaları, meteoroloji, jeodezi ve uydu sistemleri alanlarında toplam 12 farklı bilimsel proje ve çalışma hayata geçirilecek
  10. Şile'de yasağa rağmen denize girip akıntıya kapıldılar: 2 ölü

© Copyright 2026

DHA