Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yunanistan sahil güvenliğinin taciz ateşi açtığı gemi Zeytinburnu Sahili'ne demirledi

Yunanistan Sahil Güvenlik botu tarafından Bozcaada açıklarında, uluslararası sularda taciz ateşi açılan Komorlar Bayraklı 'Anatolian' isimli Ro-Ro gemisi Zeytinburnu Sahili'ne yakın bir alanda demir attı.

ABONE OL
Yalın Onat ERGÖR-Emre Can URAN/İSTANBUL,(DHA)

Yunanistan Sahil Güvenliği botları, 10 Eylül Cumartesi günü saat 13.27'de Komorlar bayraklı Anatolian isimli Ro-Ro gemisine, Bozcaada'nın 11 deniz mili güneybatısında, uluslararası sularda taciz ateşi açmıştı. Bölgeye Türk Sahil Güvenlik botlarının gelmesi üzerine Yunan botları bölgeyi terk etmiş, Anatolian gemisi Çanakkale Boğazı'nda Karanlık Liman bölgesine demirlemişti. İncelemelerinin ardından seyrine izin verilen gemi, bu sabah erken saatler Zeytinburnu Sahili'ne yakın bir alanda demirledi. 

Komorlar bayraklı Anatolian isimli Ro-Ro gemisinin, 31 Mayıs 2010'da İsrail askerleri tarafından baskına uğrayan Mavi Marmara olduğu ortaya çıktı. Gemi yetkilisi, baskından sonra icradan satıldığını, 2021 yılında Ro-Ro gemisine çevrildiğini ve şirketin de bu kişilerden satın aldığını belirtmişti.

Diğer Haberler

  1. Antalya’da hafif ticari araç uçuruma yuvarlandı: 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı
  2. Eskişehir’de silahlı kavga; 1 yaralı
  3. Polisten kaçan ehliyetsiz sürücüye 335 bin lira ceza kesilince, ‘Dershane param gidecek’ diye ağladı
  4. Otomobillerin çarptığı 3 angus öldü
  5. Bursa'da zincirleme kaza: 1'i bebek 10 yaralı
  6. Kütahya’da zincirleme kaza; 7 yaralı
  7. MSB’den Nusret-2026 Davet Tatbikatı paylaşımı
  8. Ankara’da narkotik operasyonları: 43 tutuklama
  9. Artvin'de otomobil istinat duvarına çarptı: 3 yaralı
  10. Evinin banyosunda ölü bulundu

© Copyright 2026

DHA