Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yurt dışında kullanılan oylar Türkiye'ye getiriliyor

28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri kapsamında yurt dışında yaşan Türk vatandaşlarının temsilciliklerde kullandığı oylar diplomatik kuryeler eşliğinde uçakla İstanbul Havalimanı'na getiriliyor.

ABONE OL
İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için yurt dışı temsilciliklerde kullanılan oylar, muhafaza altına alınan seçim dokümanları ve zarflar diplomatik kuryeler eşliğinde İstanbul'a gönderilmeye başladı. Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçaklarıyla getirilen oylar İstanbul Havalimanı'nda kurulan ve 7 kilitli kapının bulunduğu odada muhafaza ediliyor.

Yurt dışında kullanılan oylar Cumartesi gününe kadar Türkiye'ye getirilmeye devam edecek. İstanbul Havalimanı'nda muhafaza edilen oylar daha sonra kara yoluyla Ankara'ya gönderilecek. Öte yandan yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, başta İstanbul Havalimanı olmak üzere tüm gümrük kapılarında 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'ye kadar oy kullanabilecek.

1 MİLYON 615 BİNE ÇIKTI

Yüksek Seçim Kurulu, saat 16.00 itibarıyla yurt dışında oy kullanan seçmen sayısının 1 milyon 615 bin 962 olduğunu açıkladı.




Diğer Haberler

  1. Malatya'da 3 aracın karıştığı kaza; 1'i ağır 4 yaralı
  2. İçişleri Bakanlığı: Manisa’da 2015 yılında işlenen Meral Babacan cinayeti JASAT ekiplerince aydınlatıldı
  3. Eski eşinin tabancayla vurduğu Fatma, öldü
  4. Yolcu otobüsü yön tabelasının direğine çarptı: 11 yaralı
  5. Beyoğlu'nda asayiş denetimi; fuhuş pazarlığı dronla tespit edildi
  6. Husumetlisini bacağından bıçakladı
  7. Düğünde havaya ateş açtı, izne gelen uzman çavuşun ölümüne neden oldu
  8. Çanakkale Boğazı'nda gemi arızası
  9. Fon soruşturması: Tera Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Erdin Özel hakkında yakalama kararı
  10. Karabük’te sahte para operasyonu: 1 tutuklama

© Copyright 2026

DHA