Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yürüme yetisi sonrası eşini de kaybetti; can dostu 'Fıstık' ile hayata tutundu

İzmir'de 8 yıl önce yürüme yetisini, 4 yıl önce de eşini kaydeden Mesude Develi (61), arkadaşının hediye ettiği 'Fıstık' adlı köpekle hayata tutundu. Fıstık'ın kendisine yoldaş olduğunu söyleyen Develi, "Eşimi çok seviyordu. Fıstık, eşimi vefat ettiğinde çok sakinleşti, üzüldüğünü anlıyordum" dedi.

ABONE OL
Yağmur ÖNGÜN-Tolga TAHÇI/İZMİR, (DHA)-

Bayraklı'da yaşayan Mesude Develi, 8 yıl önce yanlış fıtık ameliyatı sonucu yürüme yetisini kaybedip, tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldı. Develi, aynı dönemde bir arkadaşının hediye ettiği 'Fıstık' isimli köpek ile hayata tutundu. Eşi Ramazan Develi'yi de 4 yıl önce kaybeden Mesude Develi, Fıstık'ın kendisine yoldaş olduğunu söyledi. Develi, "Fıstık 9 yaşında. Eşim hayattayken beraber büyüttük. Kızımız gibi oldu. Onunla arkadaş gibiyiz. Artık bırakın konuşarak, göz temasıyla bile anlaşır olduk. Çok güzel anlaşıyoruz" dedi.

'NEREYE GİDERSEM PEŞİMDEN GELİR'

Fıstık'ın evin tüm düzenini bildiğini belirten Develi, "Evin içinde salon ya da mutfak olsun, nereye gidersem gideyim hep peşimden gelir. Arkadaşlarımı, komşularımı bilir, telefonla konuştuğumda seslerinden hemen tanır. Bir yere gideceksek, benden daha çok heyecanlanır. Gidince de hiç sesi çıkmaz. Fıstık'ı herkes tanır. Bizi görünce önce Fıstık'a sonra bana selam verirler. Onu ana kucağında gezdiriyorum" diye konuştu.

'FISTIK EŞİMİ DAHA ÇOK SEVİYORDU'

Fıstık'ın oyun oynamayı çok sevdiğini belirten Develi, "Bir kova oyuncağı var. Hangisini istiyorsa onu bana getirir. Beraber oynarız. Eşimi çok seviyordu. Birlikte büyüttük ama Fıstık onu daha çok seviyordu. Fıstık, eşimi vefat ettiğinde çok sakinleşti, üzüldüğünü anlıyordum. 10 gün yemek yemedi. O dönem oldukça zayıflamıştı. Parka götürdüğümde, çocuklara mamalarından verip, 'Hadi siz Fıstık'a mamasını yedirin' derdim. Çocuklarla oyalana oyalana mamasını yerdi" dedi.

Diğer Haberler

  1. Ticaret Bakanlığı'ndan İstanbul'daki simit fiyatlarına inceleme
  2. 'Devletimizin yanındayız'
  3. Yargıtay'dan sıfır otomobildeki boya kusuru için 'ayıpsız misliyle değişim' kararı
  4. Kasapoğlu: Karşımızda kilitlenmiş, kapasitesini yitirmiş, işlemez hale gelmiş bir küresel sistem var
  5. Bakan Kurum: Sıfır Atık anlayışı, Türkiye'nin COP31 başkanlığı ile küresel iklim mücadelesine taşınıyor
  6. Antalya'da deniz suyu havadan sıcak
  7. AKOM’dan İstanbul için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  8. Bakan Uraloğlu: Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu'nda seyahat süresini 18 dakikaya düşüreceğiz
  9. Sahte senetle 2,8 milyon, fotokopisiyle 3,27 milyon dolarlık haciz girişimi
  10. Antalya Milletvekili Erdem hakkında 'rüşvet' suçundan soruşturma

© Copyright 2026

DHA