Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zonguldak'ta 3 ayda 46 kaçak maden ocağı kapatıldı

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "3 ayda polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı 335 denetimde 46 kaçak maden ocağı kapatıldı. Denetimler sonucunda 19 adli ve idari işlem yapılarak 238 ton kaçak kömür ele geçirildi” dedi.

ABONE OL
Ali Sencer ARSLAN- Aytaç ÖZTÜRK/ ZONGULDAK, (DHA)-

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, valilik binasında Mart ayına ilişkin asayiş bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen ve Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hayrettin Selimoğlu da Vali Hacıbektaşoğlu'na eşlik etti.

‘KAÇAK MADEN OCAKLARI İLİMİZE ÖZGÜ’

Toplantıda, kaçak ocaklarla ilgili denetimlerin arttığını belirten Vali Hacıbektaçoğlu, “Kaçak maden ocakları ilimize özgü, başka illerde çok fazla görülmeyen bir olay. Kaçak maden ocaklarıyla mücadelede 1 Ocak- 26 Mart 2025 tarihleri arasında jandarma ve polis ekipleri tarafından 335 denetim gerçekleştirilmiştir. Bu denetimler sonucunda 46 kaçak ocak kapatılmış, 19 adli ve idari işlem yapılarak 238 ton kaçak kömür ele geçirilmiştir. 2024 yılının aynı dönemine kıyasla denetim sayısında yüzde 14, ele geçirilen kaçak kömür miktarında yüzde 310 oranında bir artış gerçekleşmiştir.” diye konuştu.


Diğer Haberler

  1. Eski başpehlivan Şaban Yılmaz ikinci kez gözaltına alındı
  2. Osmaniye’de iki otomobil çarpıştı: 2’si çocuk 4 yaralı
  3. Bursa'da polisten kaçan alkollü motosiklet sürücüsüne 450 bin TL ceza
  4. Aile Bakanlığı'ndan ‘Küçük trans çocuklara örnek olacağız’ paylaşımlarına ilişkin suç duyurusu
  5. Bartın'da denize girmek 1 gün yasaklandı
  6. Şişli'de öldürülen Nilda Müge'nin anne ve babası konuştu
  7. Adana'da nehirde kaybolan 2 çocuk için arama çalışması başlatıldı
  8. Çanakkale'de 3 gün süreyle biçerdöver ve balya makinesi kullanımı yasaklandı
  9. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ihale sürecine ilişkin açıklama
  10. 'Rojin Kabaiş soruşturmasında rektör ve yeğeninden alınan DNA örnekleri dosyaya girdi'

© Copyright 2026

DHA