Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Anadolu Ateşi', Gürcistanlı çocuklarla sahneye çıktı

Antalya'daki Antik Aspendos Tiyatrosu'nda sahneye çıkan 'Anadolu Ateşi'ne, yaşları 4 ile 15 arasında değişen 70 kişilik Gürcistanlı dans topluluğu eşlik etti.

ABONE OL
Semih ERSÖZLER/ ANTALYA, (DHA)-

Dünyaca ünlü dans topluluğu 'Anadolu Ateşi', gösterilerine Antalya'daki Antik Aspendos Tiyatrosu'nda devam ediyor. Grubun dün düzenlenen gösterisine ise yaşları 4 ile 15 arasında değişen, Gürcistan'dan konuk olarak gelen dansçılar eşlik etti. Dansçılar, kendi performanslarını sergilerken 'Anadolu Ateşi' ile birlikte bazı gösteriler yaptı. Pandemide ara verilen Türkiye turnesine yeniden başlayacak 'Anadolu Ateşi', kış sezonu boyunca İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneye çıkacak.



'Anadolu Ateşi'nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, AKM'de sahneye çıkacakları için mutlu olduklarını söyledi. Her yıl nisandan kasıma kadar Antalya'da sahne aldıklarını belirten Erdoğan, "İlk turneyi yapmamızın üzerinden 20 yıl geçti. Hala aynı coşkuyla devam ediyoruz. Özel projeler de yapıyoruz. Türkiye'ye gelen yabancı dans topluluklarıyla beraber sahne alıyoruz. Bugün de 4-15 yaş arasında çocukların oluşturduğu Gürcistan'dan bir dans topluluğu ile sahneye çıkıyoruz. Onlarla 2 bölüm oynayacağız. Gürcistan ile hem kültür olarak yakınız hem de Türk nüfus sayısı da çok. Oraya da bir dans akademisi açacağız. 85 dansçı bizim arkadaşlarımız, 70 dansçı da misafirlerimiz olacak" diye konuştu. 

Pandemi sürecinde 2,5 yıl sahneye çıkamadıklarını kaydeden Erdoğan, "Dünyadaki büyük dans toplulukları da bu süreçte sahneye çıkamadı. Biz online dersler yaptık, kendimizi zinde tuttuk" dedi.

Diğer Haberler

  1. Demirören Medya Tv Grup Başkanı Murat Yancı, Hande Fırat’a konuştu
  2. Yıldız Holding ‘Gök Kubbe’ sergisine ev sahipliği yapıyor
  3. Shaggy ve Wiz Khalifa İstanbul'a geliyor
  4. Bakan Ersoy: Türkçe, tarihle yaşıt medeniyet yürüyüşünün sesidir
  5. 72’nci Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’nda yılın öykü kitapları belli oldu
  6. Demet Özdemir Cannes kırmızı halısında Trendyolmilla tasarımıyla yer alacak
  7. Ücretsiz girişli halk plajı sayısı 23'e yükseliyor
  8. Sihirli Annem’e festival gibi gala
  9. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu tamamlandı
  10. Depremzede kadınlar, Antalya'da şeflerle buluştu

© Copyright 2026

DHA