Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Ersoy, Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümünü kutladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara'nın başkent oluşunun 102'nci yıl dönümünü, Sinema Genel Müdürlüğü arşivinden paylaştığı tarihi bir video ile kutladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Ersoy, Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümü nedeniyle NSosyal hesabında, Cumhuriyetin 10'uncu yılı için 1933'te Türkiye'ye gelen Sovyet sinemacıların uçaktan çektiği görüntüleri paylaştı. Ersoy, videoda, o dönem 'Eski Ankara' olarak adlandırılan Ankara Kalesi ve çevresi, 'Yeni Ankara' olarak anılan Ulus Heykel, Birinci ve İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Çankaya Köşkü'nden eşsiz görüntüler yer aldığını belirterek, "1933 yapımı filmden kısa bir görüntü ile başkentimizin gökyüzünden nasıl bir değişim ve dönüşüm sürecinde olduğunun kesitini izliyoruz. Gökyüzünden yansıyan bu görüntülerle birlikte, Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Arşiv görüntülerinin tamamına Sinema Genel Müdürlüğümüzün YouTube kanalından ulaşabilirsiniz" dedi.

Bakan Ersoy paylaşımında, Sinema Genel Müdürlüğü'nün YouTube kanalı 'https://www.youtube.com/@Sine_Resmi'nin linkine de yer verdi.




Diğer Haberler

  1. Cemre Baysel: İlk bölümümüz şahane
  2. Seda Gazioğlu’nun ‘Sanatçıyı Beslemeyiniz’ sergisi sanatseverlerle buluştu
  3. Enerjisa Enerji’nin Enerjimi Koruyorum tiyatrosu Hatay’da 3 binden fazla çocukla buluştu
  4. Kuralsız Sokaklar’da üç bambaşka dünya
  5. Seda Sayan: Asıl 7 kere evleneni dinleyeceksin
  6. MESAM’dan 40’ıncı yılına özel beste yarışması
  7. Yeşilçam ruhu Haysiyet'le ekranlara döndü
  8. Çocuklar İçin Gezen Sinema Türkiye’nin 81 iline ulaştı
  9. Bakan Ersoy: Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali İstanbul’a dönüyor
  10. Türk Telekom Prime İstanbul Coffee Festival kahve ve müzik tutkunlarını bir araya getiriyor

© Copyright 2026

DHA