Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

''Başakşehirli Genç Yıldızlar Sahnede'' Tiyatro Festivali'nde final heyecanı

"Başakşehirli Genç Yıldızlar Sahnede" tiyatro festivalinde finale kalan 4 oyun, Başakşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelendi. Öğrencilerin sahne performansı ünlü jüri üyeleri ve izleyiciler tarafından büyük alkış topladı.

ABONE OL
İSTANBUL(DHA)

Başakşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen festivalin finali Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Finale kalan 4 tiyatro oyunu öğrenciler tarafından sahnelenerek, göz doldurdu.

Ünlü oyun yazarı, çevirmen, şair, sinema ve dizi oyuncusu Yılmaz Gruda, tiyatro yönetmeni Prof. Dr. Çetin Sarıkartal, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ferdi Akarnur, tiyatro yönetmeni, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Cengiz Küçükayvaz festivalin jüri koltuğuna oturdu. Programa Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun yanı sıra çok sayıda tiyatrosever katıldı. ‘’Başakşehir Sanat Akademisi’’ ilçe genelinde bulunan 15 lisede okul tiyatroları kurdu. Akademi sayesinde yeteneklerini geliştiren ve okullarını temsil eden öğrenciler ‘’Başakşehirli Genç Yıldızlar Sahnede’’ tiyatro festivalinde sahne alarak ter döktü.

15 okulun 15 oyun sergilendiği tiyatro festivalinde finale kalan 4 oyun, jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Jüri üyelerinin yaptığı oylama sonucunda, Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi Okulu öğrencilerinin sergilediği 'Okulun İlk Günü' adlı oyun Onur Ödülüne layık görüldü.

Etkinlikte konuşan Başkan Yasin Kartoğlu, her zaman kültür sanata değer verdiklerini ifade ederek, öğrencilerin başarısından dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Program Yasin Kartoğlu'nun oyuncular, jüri üyeleri ve izleyicilerle özçekim yapmasıyla sona erdi.

Diğer Haberler

  1. Ajda Pekkan büyük stadyum konserine hazırlanıyor
  2. İşaret dili korosu omurilik felçlileri için sahneye çıkıyor
  3. Halima Aden, İstanbul’da tesettür mayo koleksiyonu tanıttı
  4. Yeni dizi ‘Yalan’ yakında Kanal D’de
  5. Milliyet Sanat, mayıs sayısında Star Wars evreninde yolculuğa çıkıyor
  6. Şekercibaşı'nın tatlı barlı mağazası İstiklal Caddesi'nde
  7. Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi 45’inci yılını kutluyor
  8. Üniversite öğrencilerinden hipertansiyona dikkat çekmek için tiyatro etkinliği
  9. Taş Kağıt Makas’ın Fecir’i Burak Yörük: Fecir’den sonra kendi değerimi anladım
  10. Şehit Mustafa Cambaz 3. Fotoğraf Yarışması’nın başvuruları başladı

© Copyright 2024

DHA