Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bilgi Evleri çocukları Barış Manço’yu unutmadı

TÜRK Müziğinin efsane ismi Barış Manço, ölümünün 19. yılında Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri tarafından anıldı. Minikler şarkılarıyla büyüdükleri ‘Barış Abi’lerinin önce Moda’daki müzeye dönüştürülen evini ardından da Kanlıca Mezarlığı’nda kabrini ziyaret etti.Çocuklar burada mezara çiçek bırakıp dua etti.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA) -

7’den 70’e büyük küçük herkesin sevgilisi haline gelen Barış Manço’nun19’uncu ölüm yıldönümü nedeniyle Bağcılar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evleri, anma etkinliği gerçekleştirdi. 16 Bilgi Evi’nde müzikten resim yapmaya kadar farklı branşlarda eğitim gören 20 çocuk Barış Manço’nun önce evini ardında da kabrini ziyaret etti.

ÖNCE MÜZEYİ SONRA MEZARLIĞI ZİYARET ETTİLER

Çocukların ilk adresi ünlü sanatçının yaşadığı semt Moda oldu. Minikler, şarkıcının özel eşyalarının yer aldığı ve müzik çalışmalarını yaptığı Barış Manço Müzesi’ne gitti. Çocuklar, ‘Barış Abi’lerinin kıyafetleri, enstrümanları, traş takımı, notaları, bal mumu heykeli ve daha birçok eşyasının bulunduğu müzeyi gezdi. Rehberlerden detaylı bilgi alan ve adeta zamanda yolculuk yapan çocuklar, ‘Adam Olacak Çocuk Odası’nda bol bol fotoğraf çekildi.

Öğrenciler daha sonra ise Manço’nun kabrinin bulunduğu Kanlıca Mezarlığı’nı ziyaret etti. Mezar başına çiçek bırakan çocuklar dua ettikten sonra ayrıldı.

ÜNLÜ SANATÇININ ŞARKILARINI SESLENDİRECEKLER

Etkinlikler kapsamında Bağcılar Belediyesi Hasan Nail Canat Bilgi Evi ve Kültür Merkezi´nde yarın “Barış Manço Özel Programı” gerçekleştirilecek. Barış Manço´nun hayatını anlatan sinevizyon gösterisiyle başlayacak törende özel kostümler giyecek öğrenciler, ünlü sanatçının çok sevilen eserlerini seslendirecek. Ayrıca öğrencilerin yaptığı Barış Manço´yu anlatan resim sergisinin açılışı da yapılacak.

Diğer Haberler

  1. Tamamı yapay zekayla üretilen çizgi film ‘Oyun Avcıları’ TRT Avaz’da
  2. Alya’dan hayata dokunan mesaj: Erken teşhis hayat kurtarır
  3. 2,5 yıldır gözü gibi baktığı atını kaybetti, hikayesini kitaplaştırdı
  4. Bakan Ersoy, 3 büyükşehirdeki kültür ve sanat etkinliklerini paylaştı
  5. 'Evet, biz karı kocayız'
  6. Aşk fırtınası Uzak Şehir’i sardı
  7. Zeynep ‘evet’ dedi, reytingler şahit oldu
  8. 'March of Love-Aşkın Yürüyüşü' etkinliği New York'ta sanatseverlerle buluştu
  9. 'Zeynep ve Serhat'ın aşkı organik'
  10. Necip Fazıl'ın eserinden sinemaya uyarlanan filme, uluslararası ödül

© Copyright 2025

DHA