Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çiğnenmiş atık sakızlar sanat eserine dönüştü

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, 'Sakızdan Heykeller' sergisi açıldı. Sergide, Türkiye'nin tek mikro heykeltıraşı Necati Korkmaz tarafından çiğnenmiş atık sakızlar kullanılarak 6 ayda yapılan eserlere yer verildi.

ABONE OL
KUŞADASI (Aydın), (DHA)


Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı 'Sakızdan Heykeller' isimli sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Türkiye'nin tek mikro heykeltıraşı Necati Korkmaz tarafından çiğnenmiş atık sakızlar kullanılarak 6 ayda yapılan eserler, sergiyi ziyaret edenlerin beğenisini kazandı.

Doğaya atıldığında 1000 yıl çözülmeyen çiğnenmiş sakızlar, dünyadaki 3 mikro heykeltıraştan birisi olan Necati Korkmaz'ın elinde sanat eserine dönüştü. Çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla önce atık sakızları toplayan mikro heykeltıraş Korkmaz daha sonra bu sakızlardan 15 minyatür heykel yaptı.



Çalışmasını 6 ayda tamamlayan Korkmaz, heykellerini Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı'nda sergiledi. Konusunu insan, mitoloji ve kirlilikten alan en büyüğü 13, en küçüğü ise 3 santimetre boyunda olan minyatür heykellerin yer aldığı sergi 4 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı'nda Türkiye'nin tek gubari hat sanatçısı da olan Korkmaz'ın ancak büyüteç ya da mikroskopla görülebilen milimetrik boyutlardaki 42 mikro minyatür çalışması da ayrıca kalıcı olarak sergileniyor.

'DÜNYADA BİR İLK OLDU'

Dünyada ilk defa çiğnenmiş atık sakızlardan heykel yapıldığını belirten mikro heykeltıraş Necati Korkmaz, "Amacım, doğada yaklaşık 1000 yıl çözülmeyen sakızın çevreye verdiği zarara dikkat çekmek. Umarım yaptığımı minyatür heykeller, sakızın atık bir madde olduğunu ve geri dönüşüm işlemine tabi tutulması gerektiği konusunda insanlarda farkındalık oluşturur.



Son yıllarda birçok ülkede doğada çözülmeyen binlerce ton sakızı başka bir malzemeye dönüştürme fikri gelişmeye başladı. Geri dönüşüm kutularında toplanan kullanılmış sakızlar, plastik türevi mutfak eşyaları, çocuk oyun alanları, oyuncaklar, plastik bardak, tabak ve kalem gibi ürünlere dönüştürülebiliyor" dedi.

Diğer Haberler

  1. Daha 17’den heyecan dolu tanıtım
  2. ‘İnsan kalabilmeyi anlatan bir hikâye’
  3. Sınır köyünde Türk bayrağı sürprizi
  4. Yaz serinliğinde sinema keyfi
  5. 23’üncü Bodrum Bale Festivali'ne yerli ve yabancı turist akını
  6. Akkuyu NGS, Uluslararası Dostluk Günü’nde Türk ve Rus öğrencileri bir araya getirdi
  7. Mario Frangoulis, 7 Ocak'ta İstanbul'da konser verecek
  8. Trendyol, 221 bin çocuğu ‘Dedektif Reptır’ ile buluşturdu
  9. Türk Telekom Prime Açık Hava Sinemaları 30 Temmuz'da başlıyor
  10. İstanbul Festivali 1 Agustos’ta kapılarını açıyor

© Copyright 2026

DHA