Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Devlet Çoksesli Korosu sanatçısına uluslararası davet

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu sanatçısı ve Devlet Çoksesli Çocuk Korosu Şef Yardımcısı Oğulcan Gökalp, 45 ülkeden 93 genç sanatçının yer aldığı Uluslararası Dünya Gençlik Korosu'na davet edildi.

ABONE OL
Sevde NAMALAN- Ali Eren İĞDE/ANKARA, (DHA)

Devlet Çoksesli Korosu sanatçısı Oğulcan Gökalp, 18 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında Almanya'nın Bonn şehrinde gerçekleştirilecek Uluslararası Dünya Gençlik Korosu'na davet edilen 3 Türk sanatçı arasında yer aldı. Gökalp konserde, dünyaca ünlü besteci Tan Dun’un Dünya Gençlik Korosu'na özel olarak bestelediği besteyi seslendirecek. Gökalp, büyük bir heyecan ve gurur yaşadığını ifade ederek, "Bu fırsatı elde ettiğim için çok heyecanlıyım. Dünya Gençlik Korusu bu sene de 45 ülkeden 93 genç sanatçıyı ağırlayacak. Benle birlikte Türkiye’den 3 genç sanatçı bu projede yer alacağı için çok mutluyum. Kendi adıma da çok mutlu ve heyecanlıyım. Bu koro, öyle köklü bir koro ki olimpiyatlarda ve Nobel Barış Ödülleri'nde ödül almış bir koro. Aynı zamanda UNESCO Barış Sanatçısı Ödülü'ne de layık görülmüş bir koro. Bu sene 18 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında Almanya'nın Bonn şehrinde başlayacak. Almanya, Hollanda, İtalya'da gerçekleşecek" dedi.

Müziğe çok küçük yaşta başladığını ifade eden Oğulcan Gökalp, yaklaşık 3 yıldır Devlet Çoksesli Çocuk Korosunda yardımcı şeflik yaptığını belirterek, “Müziğe 9 yaşında TRT Ankara Radyosu Çoksesli Çocuk Korosuyla başladım. O zamandan beri de müzik dünyasının içerisindeyim. Ardından Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ni kazandım. Orada da son sınıfta şan alanına yönelip Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Ana Sanat Dalını kazandım. Oradan mezun olduktan sonra da Devlet Çoksesli Korosunda çalışma hayatıma başlamış oldum. 2021 yılından itibaren Mine Özalp şefliğinde ben de yardımcı şeflik yapıyorum” diye konuştu.

'BU PROJENİN İÇİNDE OLMAKTAM MUTLULUK DUYUYORUM'

Uluslararası Dünya Gençlik Korosu'na daha önce başvurduğunu ve kabul aldığını; fakat pandemi sebebiyle konserin iptal edildiğini belirten Gökalp, "Aslında ben bu organizasyona 2020 yılında başvurmuştum. Fakat dünya çapında ilan edilen Covid-19 pandemisi nedeniyle organizasyon ertelenmişti. 2024 yılında tekrardan bu projenin içerisinde olmaktan mutluluk ve heyecan duyuyorum. Dünyanın dört bir yanından gelen gençler Avrupa’nın çok önemli konser salonlarında, dünyanın en önemli orkestralarıyla konserler gerçekleştirecek. Ben de Türkiye’yi temsil etmekten mutluluk duyuyorum. Dünyaca ünlü besteci Tan Dun'un Dünya Gençlik Korusu'na özel bestelediği besteyi de bu 2024 oturumunda seslendirme fırsatı bulacağım. O yüzden çok heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Cemil Meriç, doğumunun 110’uncu yılında Esenler'de anıldı
  2. Sinemada yüzde 70 indirim düzenlemesi, Resmi Gazete'de
  3. Enerjisa Enerji, ‘Enerjimi Koruyorum’ projesinin yeni tiyatro oyununu tanıttı
  4. Bağ Bozumu filmi Uluslararası Avrasya Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı
  5. Pakistan’ın kurucusu Cinnah’ın hayatı ve mücadelesini anlatan sergi açıldı
  6. Türk müzisyen Su Yavuz’a Berklee'den ödül
  7. ‘From’ dizisi emlak ilanları arasında yer aldı
  8. Bakan Ersoy: Haydarpaşa, yıllar sonra tarihi silüetteki yerini almaya başladı
  9. DeFacto'dan çocuklara Varol Yaşaroğlu ve Gece Işık Demirel ile 'Süper 1' imza günü
  10. Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali'nde Poizi ve Merve Özbey, sahne aldı

© Copyright 2026

DHA