Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Düzce'deki öğrencilerden Gazze için tiyatro gösterimi

Düzce Gölyaka’daki Sarıdere Kemeryanı İlkokulu öğrencilerinden oluşan İyilik Tiyatrosu Topluluğu’nun sahnelediği ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ adlı müzikal tiyatro oyununun özel gösterimi yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde yürütülen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’ kapsamında sahnelenen tiyatro oyunu, beğeni topladı.

ABONE OL
DÜZCE, (DHA)-

Daha önce gala gösterimiyle birlikte üç kez Düzce'deki öğrencilerle buluşan tiyatro oyunu, dördüncü kez izleyicinin karşısına çıktı. Sarıdere Kemeryanı İlkokulu’nda öğrenim gören 40 öğrencinin yer aldığı İyilik Tiyatrosu Topluluğu’nun sahnelediği oyun, Gazze’deki çocukların hikayelerine odaklandı. Müzikal bir performansla başlayan gösterimde, Gazzeli yetim çocukların anne ve babalarına duyduğu özlem, sahneye yansıtıldı. Umut temasının işlendiği oyunun son bölümünde, tüm çocuklar ışığın ve umudun simgesi olarak ellerinde ateş böcekleriyle sahneye çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde yürütülen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’ kapsamında sahnelenen tiyatro oyunu, beğeni topladı.

Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi Celil Yağız Sahnesi'nde düzenlenen gösterime; Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Millî Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, il protokolü, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Gösteri sonunda öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Düzce Valisi Selçuk Aslan, oyunun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Yetimlerin yüzündeki tebessüme vesile olmak, insanlık adına atılmış en anlamlı adımlardan biridir. Bu sahne, sadece bir oyun değil; vicdanın, merhametin ve iyiliğin sesi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Arka Sokaklar’da duygu yüklü sahil buluşması
  2. Güller ve Günahlar'ın 'Gizem'li güzeli
  3. Arka Sokaklar'ın fenomen ikilisi yine viral oldu
  4. ‘Dijital moda ve yapay zeka destekli tasarımlar 2026’da çok daha görünür olacak’
  5. Eşref Rüya ve Uzak Şehir trend oldu
  6. Bakan Ersoy: Taş Tepeler'deki buluntular, Neolitik Dönem çerçevesini genişletiyor
  7. Eşref Rüya, reytinglere ve sanal medyaya damga vurdu
  8. Türkiye, Kızıldeniz Film Festivali'nde stant kuracak
  9. Bakan Ersoy: Yurt dışına ihraç edilen dizileri destekleyeceğiz
  10. Eşref, Nisan’dan kuşkulanıyor

© Copyright 2025

DHA