Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Erguvan Festivali devam ediyor...kadınlar hem bebeklerini hem de böreklerini yarıştırdı 

Çatalca Belediyesi'nin düzenlediği sevgi ve barış temalı Erguvan Festivali'nin 22'ncisi bebek emekleme ve börek yarışmaları ile devam ediyor. Yarışmaya katılan anneler; daha yaşını doldurmayan bebekleri ile tepsi tepsi böreklerin en lezzetlisini hazırlayarak jüri karşısına geçti. Festival kapsamında İrem Derici gibi ünlü isimler de konserleri ile halkla buluşuyor.  

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

 

Festivalde çocuklar için özel etkinlikleri yapılırken, gençler de Colorrap etkinliği ile renk cümbüşünün yer aldığı boya şovları Mehmetçik Meydanı'nı görsel bir şölene çeviriyor. 

 'Çatalca'nın En Hızlı Bebeği Benim' sloganıyla Mehmetçik Meydanı'nda düzenlenen emekleme yarışmasına 39 yarışmacı katıldı. Birbirinden sevimli bebekler parkurda terlerken, aileleri ise bebeklerin dikkatini çekebilmek için kıyasıya yarıştı. Bebek Emekleme Yarışması'nda ilçenin en hızlı bebeği Ömer Yıldırım, ikincisi ise Aysima İzci oldu. 

 Birinci olan bebeğin annesi Ece Kızılırmak Yıldırım müthiş heyecan yaşadıklarını son derece mutlu olduğunu belirtti. Çatalcalı vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışmayı Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve Eşi Aydan Üner de takip etti. Yarışmanın birincisine gram altın hediye edildi. 

 BÖREKLER HEM GÖZE HEM MİDEYE HİTAP ETTİ

 Daha sonra kadınlar tepsi tepsi en lezzetli böreği yapmak için yarıştı. Ispanaklı, patatesli, peynirli, havuçlu, patlıcanlı ve kıymalı çeşit çeşit 100 tepsi börek profesyonel jüri tarafından değerlendirildi. Hem göze hem de mideye hitap ederek finale kalan 100 tepsi börek içinden dereceye girenler ödüllendirildi. Börek yarışmasında hazırladığı bir tepsi ıspanaklı börekle birinci olan Safiye Boyraz'a gram altın hediye edilirken tüm katılımcılara da sürpriz hediyeler verildi. 


 "'BİRLİKTE ÇATALCAYIZ' DEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

 Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner “Festivalimizde sevgi barış temasını en iyi şekilde yansıttık. Festival konserden ibaret değil börek yarışması, bebek emekleme yarışmaları, çocuk animasyonları, gençlerin de eğlenebildiği ünlü şarkıcılarında olduğu harika bir etkinliğe imza attık. 'Birlikte Çatalca'yız sloganımız ile durmaksızın güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz" dedi. 

 

 

Diğer Haberler

  1. ‘Her Şeyden Önce Hiçbir Yerde’ 13 Aralık’ta seyirciyle buluşacak
  2. ‘Berrak sevmeyi bilmeyen, yaralı bir kadın’
  3. Arka Sokaklar’da duygu yüklü sahil buluşması
  4. Güller ve Günahlar'ın 'Gizem'li güzeli
  5. Arka Sokaklar'ın fenomen ikilisi yine viral oldu
  6. ‘Dijital moda ve yapay zeka destekli tasarımlar 2026’da çok daha görünür olacak’
  7. Eşref Rüya ve Uzak Şehir trend oldu
  8. Bakan Ersoy: Taş Tepeler'deki buluntular, Neolitik Dönem çerçevesini genişletiyor
  9. Eşref Rüya, reytinglere ve sanal medyaya damga vurdu
  10. Türkiye, Kızıldeniz Film Festivali'nde stant kuracak

© Copyright 2025

DHA