Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kozan Belediye Başkanı Özgan'dan oyuncu Farah Zeynep Abdullah'a tazminat davası

Adana'nın Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçede Bergen filminin yayınlanmasının yasaklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamaya IQ testi ile cevap veren filmin başrol oyuncusu Farah Zeynep Abdullah'a 'hakaret' suçundan 100 bin liralık tazminat davası açtı.

ABONE OL
Ali GÖKDAL/KOZAN (Adana), (DHA)

Kozan’da yaşayan Halis Serbest tarafından öldürülen sanatçı Bergen'in hayatını anlatan filmin ilçede vizyona girdiği, ancak sonradan kaldırıldığı iddiası o dönem tepkilere neden oldu. Belediye Başkanı Kazım Özgan, açıklama yaparak filmin vizyondan kaldırıldığı iddialarını yalanlayarak, filmin şiddet içerdiği için ilçede yayınlanmayacağını söyledi. Film, ilçenin tek sineması olan belediyeye ait sinemada yayınlanmadı.

Filmde Bergen karakterini canlandıran oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Belediye Başkanı Özgan'ın, 'Araştırdım film şiddet içeriyor, bu nedenle ilçede hiç yayınlanmayacak' sözlerini alıntılayarak sosyal medya hesabından IQ testi paylaştı.

SANATÇIYA YAKIŞMADI

Farah Zeynep Abdullah'ın IQ testli paylaşımına, "Farah Zeynep Abdullah IQ testi yollamış. Bu ne demek oluyor? Bir sanatçıya yakışır mı?" diyen Başkan Kazım Özgan oyuncu hakkında 'hakaret' suçundan 100 bin liralık tazminat davası açtı. Başkan Özgan, tazminatı kazanması halinde sosyal yardım derneklerine bağışlayacağını söyledi.

Diğer Haberler

  1. TV+ ağustos ayı içeriklerini paylaştı
  2. Teknolojik dönüşüm için geri sayım başladı
  3. Uzak Şehir'e ödül
  4. İstanbul Festivali’nde Semicenk ve Yıldız Tilbe sahne aldı
  5. Strategy Dergisi’nin 34’üncü sayısı okurlarla buluştu
  6. Haysiyet'ten ilk set ‘selfie’si
  7. 'Yapay Zeka Çağında Yönetişim ile Değer Yaratmak' kitabı yayımlandı
  8. Aspendos'ta 2 bin 400 yıllık güreşçi mezarı keşfedildi
  9. Sami Yusuf Hasbi Rabbi’yi Türkiye’de yeniden söyleyecek
  10. Tiësto, İstanbul Festivali’nde sahne aldı

© Copyright 2026

DHA