Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri, sahiplerini buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'nin bu yılki sahipleri, Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (ANELSANDER) ile İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi ve Sadberk Hanım Müzesi oldu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bakanlığın en prestijli ödüllerinin sahiplerinin belli olduğunu belirterek, ANELSANDER ile İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi ve Sadberk Hanım Müzesi'nin bu yılki ödüllerin sahibi olduğunu söyledi. Ersoy, "Ülkemizin kültür ve sanat dünyasına katkılar sunan kurumlarımıza kıymetli çalışmaları için teşekkür ediyor; 2023 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'ne layık görülen her 3 kültür ve sanat kurumumuzu da ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Türkiye'de kültür ve sanatı ulusal ve uluslararası alanda temsil eden kurumların çalışmalarını takdir ve teşvik etmek üzere verilen ödüller, jüri değerlendirmesiyle belirlendi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu'nun başkanlığındaki jüride Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Selim Terzi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Bedri Tan Sağtürk ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden yer aldı. (DHA)

 

Diğer Haberler

  1. Bakan Ersoy: 2025'te kültürel mirası görünür kılan adımlar attık
  2. ‘Zeynep’te kendimden parçalar buldum’
  3. Serdar Özer: Can’a çok üzülüyorum
  4. Bakan Ersoy: Dizi ihracatından elde edilen gelir 1 milyar doları geçmiş durumda
  5. Bakan Ersoy: Depremde zarar gören 109 vakıf eserinin restorasyonu tamamlandı
  6. Arşivlerden günümüze: Sultan II. Abdülhamid Dönemi Mekke ve Medine
  7. Arka Sokaklar'da bu akşam tansiyon yüksek
  8. Haymana'da seralarda termal su destekli çiçek yetiştirilecek
  9. RATEM’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Gündoğan: Şeffaflık ve katılımcılık bilinciyle hareket edeceğiz
  10. ‘Ben de özledim’

© Copyright 2025

DHA