Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kültür Yolu Festivalleri'nin yeni durağı, Çanakkale

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin 4'üncü durağı Troya Kültür Yolu Festivali ile Çanakkale oldu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 5 Ağustos'ta Kapadokya'da başlayıp, Trabzon Sümela ve Erzurum Palandöken ile devam etti. Bugüne kadar 3 şehir, 107 mekanda 1200'den fazla etkinliğin yer aldığı ve 4 milyona yakın kişinin katıldığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nde 4'üncü durak, 9-17 Eylül'de Çanakkale'de yapılacak olan Troya Kültür Yolu Festivali oldu. Geçen yıl ilk kez yapılan ve bu yıl 9 gün sürmesi planlanan Troya Kültür Yolu Festivali, kentin dört bir yanında düzenlenecek konser, sergi ve çeşitli sanat dallarının gösterilerinden oluşacak. 40'tan fazla noktada, 500'den fazla etkinlik gerçekleşecek.

KONSER VE SERGİ PROGRAMLARI

Festival kapsamında Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi'nde, her akşam saat 21.30'da konser programları olacak. Konserlerin açılışını, 9 Eylül Cumartesi akşamı Ferhat Göçer yapacak. 10 Eylül'de Anadolu Ateşi, 11 Eylül'de Resul Dindar, 12 Eylül'de Uğur Aslan, 13 Eylül'de Sinan Akçıl, 14 Eylül'de Gökhan Tepe, 15 Eylül'de Murat Dalkılıç, 16 Eylül'de Simge Sağın, 17 Eylül'de ise Fatma Turgut sahne alacak. Troya Kültür Yolu Festivali süresince; Devrim Erbil'in Renkleri Sergisi, Eskizden Piksele Dijital Sanat Sergisi, Kanatlı Sözler-İzler, Sentez İzler Karma Sergisi, Atatürk'ün Sonsuzluk Yolculuğu gibi sergiler, sanatseverlerle buluşacak.

Diğer Haberler

  1. Filozof Teoman Duralı Müzesi projesi için inceleme yapıldı
  2. Filozof Teoman Duralı Müzesi projesi için inceleme yapıldı
  3. Dünyaca ünlü şarkıcı LP Türkiye'ye geliyor; 3 şehirde sahne alacak
  4. Taşkent’te Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi açıldı
  5. Ankara’da ‘Gümüşhane’ye Değer Katanlar Ödül Töreni’ düzenlendi
  6. Kuşadası'na kruvaziyerle 4 bin 600 turist geldi
  7. TÜRKPATENT Saat Tasarım Yarışması başladı
  8. KÜME, Karaköy Palas’ta 'Mümkün' temasıyla ArtıKÜME 2025 ve ODAK sergilerini tanıttı
  9. Didim 2. Ege Lezzetleri Festivali'ne 2'nci günde de yoğun ilgi
  10. Ahmet Güneştekin’in 'Sessizlik' sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te

© Copyright 2026

DHA