Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Macar dansçılar İzmir Marşı’nı Türkçe okudu

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için İstanbul'a gelen Macaristan Halk Dansları Grubu sahnede sergiledikleri performansın ardından ‘İzmir Marşı’nı Türkçe okudu. Amfi tiyatroyu dolduran binlerce izleyici Macar grubunu ayakta alkışladı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında 100 ülke katılıyor.

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Festivalin ana kategorilerinden Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’na Macaristan’dan katılan Foras National Dance topluluğu sahnede ilk olarak ülkelerinin halk danslarını sergiledi. Gösterinin sonunda ellerinde Türkiye ve Macaristan bayrakları ile bir kez daha sahneye gelen Macar dansçılar hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı Türkçe seslendirdi. Amfi tiyatroyu dolduran binlerce izleyici Macar grubu dakikalarca ayakta alkışladı.

“BU ŞARKININ TÜRKLER İÇİN NE İFADE ETTİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM”

Foras National Dance topluluğunun direktörü Jozsef Szigetvari Türkleri çok sevdiğini belirterek şunları söyledi, “Bir Macar’ım, Türkleri seviyorum. Bu şarkıyı seçmemdeki en büyük sebeplerden biri biz yüzyıllardır aynı topraklarda yaşıyoruz, birbirimizin evlerine, ülkelerine ziyarete gidip geliyoruz. Bu yüzden bu şarkıyı seçtim. Bu şarkının Türkler için ne anlama geldiğini ne ifade ettiğini çok iyi biliyorum. Bir topraklara geldiğiniz zaman o topraklardaki dili öğrenmeniz sizin için en büyük hediyelerden biridir ve bugün de ben Türkler ve Macarlar arasındaki dostluğun, kardeşliğin hediyesi olan bu şarkıyı burada ekibime performe ettirdim” dedi.

Diğer Haberler

  1. 'Daha On Yedi'nin okuma provası yapıldı
  2. Güller ve Günahlar izleyiciyi ekran başına kilitleyecek
  3. Uzak Şehir'in Şahin'i mutfakta
  4. Dünya Tiyatro Günü’nde İsmail Dümbüllü geleneği Ataşehir’de yaşatıldı
  5. 25’inci Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, renkli kortejle ‘Perde’ dedi
  6. İç Anadolu’nun en büyük mozaik kazı çalışmaları, ‘Ören yeri’ ilan edildi
  7. Türkiye’nin ilk uçan sineması ‘Astorya’, Samsun’da açıldı
  8. Uluslararası Alaçatı Ot Festivali 20 Nisan'da başlıyor
  9. AK Parti'li Yayman'dan 'ArtAnkara 12'nci Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'na ziyaret
  10. Sabahattin Ali’nin ‘İçimizdeki Şeytan’ı Akıngüç sahnesinde

© Copyright 2026

DHA