Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Müzik dünyasının iki devi bir araya geldi 

Uluslararası Söz Yazarları ve Bestekârlar Konfederasyonu (CISAC) tarafından üyelikten ihraç edilen Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ve Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) yeniden CISAC 'a alınmak için güçlerini birleştirdi. İki meslek birliği, her konuda birlikte hareket etme kararı alarak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı törende işbirliği protokolü imzaladı.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)

10 YILLIK ANLAŞMAZLIK SONA ERDİ

Türkiye’nin en büyük musiki eser sahipleri birliği olan MESAM ve MSG, yaklaşık 10 yıldır fikir birliği çatışması yaşıyordu. İki kurum arasında yaşanan anlaşmazlıklar Recep Ergül'ün MESAM Başkanlığına, Ferhat Göçer'in ise MSG Başkanlığına seçilmesiyle birlikte çözülmeye başladı. 

25 BİNDEN FAZLA ÜYELERİ VAR

Yaklaşık 25 binin üzerinde üyesi bulunan iki meslek birliği arasında yapılan görüşmeler sonuç verdi. İki meslek birliği, her konuda birlikte hareket etme kararı alarak, işbirliği protokolü imzaladı.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 

Taraflar arasındaki işbirliği protokolü Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Telif Hakları Genel Müdürü Ziya Taşkent, CISAC Avrupa Direktörü Mitko Chatalbashev ve her iki meslek birliğinin temsilcileri katıldı.

ESER SAHİPLERİNİN HAKLARI KORUNACAK 

Protokol ile her iki meslek birliği dağıtım, dokümantasyon, veritaban eşleşmesinin yanı sıra, telif lisanslamasını birlikte yapacak ve tek meslek birliği gibi hareket edecek. Böylelikle musiki eser sahiplerinin hakları daha iyi korunacak. Üyelikten men edilen iki meslek birliğin birlikte hareket etmesini CİSAC’a yeniden üyeliğin kabulü için büyük bir adım olarak görülüyor.

Diğer Haberler

  1. 'Daha On Yedi'nin okuma provası yapıldı
  2. Güller ve Günahlar izleyiciyi ekran başına kilitleyecek
  3. Uzak Şehir'in Şahin'i mutfakta
  4. Dünya Tiyatro Günü’nde İsmail Dümbüllü geleneği Ataşehir’de yaşatıldı
  5. 25’inci Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, renkli kortejle ‘Perde’ dedi
  6. İç Anadolu’nun en büyük mozaik kazı çalışmaları, ‘Ören yeri’ ilan edildi
  7. Türkiye’nin ilk uçan sineması ‘Astorya’, Samsun’da açıldı
  8. Uluslararası Alaçatı Ot Festivali 20 Nisan'da başlıyor
  9. AK Parti'li Yayman'dan 'ArtAnkara 12'nci Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'na ziyaret
  10. Sabahattin Ali’nin ‘İçimizdeki Şeytan’ı Akıngüç sahnesinde

© Copyright 2026

DHA