Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ömer Vargı, Altın Portakal'ın Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanı

BU yıl 62'ncisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanlığı görevini, Ömer Vargı üstlenecek.

ABONE OL
ANTALYA, (DHA)-

Türkiye’nin en köklü sinema etkinliği Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 24 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanlığı görevini Ömer Vargı’nın üstleneceği festivalde, Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması En İyi Film ödülü bu yıl 3,5 milyon TL olarak açıklandı. Ulusal yarışmalar için başvurular ise bugün sona eriyor.

ÖMER VARGI JÜRİ BAŞKANI

62’nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanlığı görevini yürütecek Ömer Vargı, kariyeri boyunca 1500’den fazla reklam filmi yönetti. Vargı, sinema kariyerine 1974 yılında Yılmaz Güney ve Şerif Gören’in 'Endişe' filminde çalışarak adım attı; ardından 'Deprem', 'Taksi Şoförü' ve 'Nehir' filmlerinde Şerif Gören’in asistanı olarak görev aldı.

Vargı, 1983 yapımı 'Güneşin Tutulduğu Gün' ve 1993 yapımı 'Amerikalı' filmlerinin yapımcılığını üstlendi. 1996 yılında yapımcısı olduğu 'Eşkıya' filmi, 3 milyondan fazla izleyici sayısına ulaşarak Türk sinema tarihinde bir dönüm noktası oldu ve sektörde büyük canlanma başlattı. Film ayrıca Oscar aday adayı oldu. 1998 yapımı 'Her Şey Çok Güzel Olacak' filmiyle yapımcı ve yönetmen olarak geniş kitlelere ulaşan Vargı, 2003 yılında 'İnşaat' filmiyle de aynı başarıyı sürdürdü. 2005 yılında vizyona çıkan Yavuz Turgul’un yönettiği Oscar aday adayı 'Gönül Yarası' filminde yapımcı, 2007 yapımı 'Kabadayı' filminde hem yapımcı, hem yönetmen olarak yer aldı. 2009 yılında 'Cam Kırıkları' dizisinin yapımcılığını üstlenen Vargı, 2011 yılında 'Anadolu Kartalları' filminin yönetmenliğini yaptı. 2014 yılında çekilen 'On Yılda Bir İnşaat' filminde ise yeniden yapımcı ve yönetmen olarak imza attı.

Ömer Vargı, ayrıca 2018 yılında 55’inci Uluslararası Antalya Film Festivali’nde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görüldü. Vargı, 2024 yılında yayımlanan 'Bu Filmde Ben de Varım' adlı kitabında, Türk sinemasındaki yolculuğunu, kamera arkasındaki deneyimlerini ve sektördeki unutulmaz anılarını okurlarla paylaştı.

Diğer Haberler

  1. Kanal D’nin yeni dizisi ‘Haysiyet’ten yeni tanıtım yayınlandı
  2. Sakarya’da 3 bin 200 çocuğa ulaşan ‘Mutluluk TIR'ı 560 kilometre yol kat etti
  3. Çayönü Tepesi’nde milattan önce 6900’lere tarihlenen madencilik işliği ortaya çıkarıldı
  4. Haysiyet, Yeşilçam tadında çok katmanlı bir dizi
  5. Çanakkale'de festivalin keyfini çocuklar çıkardı
  6. Pluxee Sinema Günleri, eylül ayında da sinemaseverlerle buluşacak
  7. Bursa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Elif Buse Doğan konseriyle sona erdi
  8. Bakan Ersoy, 555'inci Yıl İnteraktif Müze’yi ziyaret etti
  9. Kanal D’den yeni sezona özel şarkı
  10. Cumhuriyet’e giden yolun şanlı hikayesi

© Copyright 2026

DHA