Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Rum lider, Ankara'ya gelmeden önce Çipras ile görüştü

KIBRIS Rum Ana muhalefet partİsi AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, cuma günü Ankara'da yapacağı görüşmeler öncesinde Yunanistan Başbakanı Tsipras Çipras ile görüştü. Kiprianu'nun, Atina'ya gitmeden önce Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile de bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

ABONE OL
Sefa KARAHASAN/LEFKOŞA, (DHA)

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) adlı düşünce kuruluşunun davetlisi olarak Cuma günü Ankara'ya gelecek olan Kıbrıs Ana muhalefet partisi AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, bugün Atina'da Yunanistan Başbakanı Tsipras Çipras ile bir araya geldi. Görüşmede Çipras ile Kiprianu, Kıbrıs konusundaki tutumlarını yeniden gözden geçirdi. Çipras, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kiprianu ile yararlı bir toplantı yaptıklarını ifade etti.

Rumların 'Anavatanı' olarak bilinen Yunanistan, Kıbrıs'ta varılacak bir anlaşmada Türkiye'nin gantörlüğünün sona erdirilmesini ve Türk askerinin Ada'dan çekilmesini istiyor.

Kıbrıs'ta doğalgaz gerilimin yaşandığı bir dönemde Rumlar'ın en büyük partisi AKEL'in Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun Ankara ziyareti, Ada'nın yanısıra Türkiye ve Yunanistan'da da dikkatleri yoğunlaştırdı. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) adlı düşünce kuruluşunun davetlisi olarak Ankara'ya gelecek olan Kiprianu, düzenlenecek toplantıda görüşlerini anlatacak. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavcuşoğlu da katılacak. Çavuşoğlu ile Kiprianu'nun toplantıdan sonra görüşme yapması bekleniyor.

ANKARA KIRMIZI ÇİZGİLERİ SÖYLEYECEK

Diplomatik kaynaklar bu görüşmede, Rum tarafında önemli bir aktör olan AKEL Lideri Kiprianu'ya Kıbrıs'ta bir çözüm de neyin olup, olmayacağının anlatılacağı yönünde görüş belirttiler.

Rum lider Nikos Anastasiadis’e yönelik muhalifi ile bilinen Andros Kiprianu, Kıbrıs sorununun kısa bir süre içerisinde çözülmemesi durumunda, bölünmenin kalıcı hale geleceğini savunuyor.

AKEL Lideri Kiprianu daha önce de dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelmişti.

Diğer Haberler

  1. Ahmet Güneştekin’in 'Sessizlik' sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te
  2. Albayrak Finans, reklam filminde Taşacak Bu Deniz’in oyuncularını bir araya getirdi
  3. Piyanist Fazıl Say’ın ‘Bir Öğretmenin Hayalleri’ eseri ilk kez sanatseverlerle buluşacak
  4. Cemre Çarşısı’nın kapıları iyiliğe açıldı
  5. YEE Çağdaş Türk Sanatı Yaz Okulu’na katılan küratör Katie Bone, Londra’da ‘SADĀ’ sergisini açtı
  6. Alaçatı Ot Festivali'nde renkli kortej
  7. Türk Tarih Kurumu Kütüphanesi eserleri izlenime sunuldu
  8. Laodikeia Antik Kenti'nde 2 metrelik Athena heykeli gün yüzüne çıkarıldı
  9. Kanal D’nin çocuk yıldızları parlıyor
  10. ABD ve Kanadalı tur operatörleri İstanbul ve Kapadokya’yı gezdi

© Copyright 2026

DHA