Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sabahattin Ali’nin ‘İçimizdeki Şeytan’ı Akıngüç sahnesinde

İstanbul Kültür Üniversitesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Sabahattin Ali’nin aynı adlı romanından uyarlanan ‘İçimizdeki Şeytan’ adlı tiyatro oyununu sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Oyun, 9 Nisan Perşembe günü saat 19.30’da Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Bahar sezonunun açılış yapımlarından biri olarak öne çıkan oyun, minimal sahne tasarımı ve ışık kullanımına dayalı atmosfer kurgusuyla dikkat çekiyor. Sade sahne diliyle eleştirmenlerden olumlu değerlendirmeler alan yapımda, Lütfi Can Bulut tek kişilik performansıyla sahnede yer alıyor. Yaklaşık 90 dakika süren oyunda Bulut, farklı karakterler arasında kesintisiz geçişler yaparak anlatıyı akıcı bir biçimde sürdürüyor. Oyuncunun mimik kullanımı ve karakterler arası dönüşlerdeki hakimiyeti, sahne performansının öne çıkan unsurları arasında gösteriliyor.

Yönetmenliğini Onur Erbilen’in üstlendiği ‘İçimizdeki Şeytan’, 2024 Baykuş Edebiyat Dergisi Ödülleri’nde ‘Yılın Tiyatro Oyunu’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödüllerine layık görülürken, Altın Körfez Ödülleri’nde de ‘Yılın Tiyatro Oyunu’ seçildi.

Diğer Haberler

  1. BALMEK kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergilendi
  2. Kenya'dan Türkiye'ye: Sizi yardımsever olarak biliyoruz
  3. 'Ne olursun dön Demir'
  4. DeFacto ve Afra Saraçoğlu'ndan yeni reklam kampanyası: 'Yeni Ne Var Bu Hafta?'
  5. Bakan Ersoy, ‘Gökküre’ sergisinin açılışını gerçekleştirdi
  6. Bakanlıktan dizi sektörü destek kriterlerine düzenleme
  7. 9'uncu Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
  8. Ankara'da 'Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri' gerçekleştirildi
  9. Mimar Sinan'ın vasiyeti kapsamında Süleymaniye Camii’nde aşure dağıtıldı
  10. ‘Sınırların Ötesinde: Tanıklıklar’ fotoğraf sergisi ziyaretçilerle buluştu

© Copyright 2026

DHA