Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

‘Siemens Türkiye Opera Yarışması’nın başvuruları başlıyor

Siemens Türkiye’nin 25 yıldır sürdürdüğü ‘Siemens Türkiye Opera Yarışması’ için başvuru dönemi başlıyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılında ‘Kulağımız Sizde’ mottosuyla düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen genç opera sanatçılarının 16-31 Ekim tarihleri arasında yarışmanın internet adresi üzerinden başvuruda bulunması gerekiyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Türkiye’deki opera sanatçılarını dünya sahneleriyle tanıştırmak amacıyla 1998 yılından bu yana düzenlenen “Siemens Türkiye Opera Yarışması’nda ön elemeler online olarak gerçekleştirilecek. Yarışmanın yarı finali 16 Kasım’da, finali ise 17 Kasım’da gerçekleşecek. Bu yılki Siemens Türkiye Opera Yarışması’nın kazananları, 19 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi Opera Salonu’nda düzenlenecek “100. Yıl Cumhuriyet Operası Konseri’nde, ‘Siemens Türkiye Senfoni Orkestrası’ eşliğinde performanslarını sergileyecek.   

Yarışmanın 1’incisi Deutsche Oper am Rhein Dusseldorf Duisburg’da bir temsilde yer almanın yanı sıra 3 bin euro para ödülünün, 2’ncisi Bologna International Opera Academy 2024 Yaz Programı’nda tam burslu eğitim ve 2 bin euro para ödülünün, 3’üncüsü ise bin euro para ödülünün sahibi olacak. Yarışmaya, tüm ses kategorilerinden -soprano, mezzo soprano, tenor, bariton, bas- katılacak olan opera sanatçılarının 18-30 yaş arasında ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor.  

YARIŞMA JÜRİSİNDE ULUSLARARASI İSİMLER YER ALIYOR 

Türkiye’nin opera alanında da sesini yurtdışında duyurmasına katkı sunan ve 25’inci yılını kutlayan organizasyonun jürisi; Siemens Arts Program Sanat Direktörü ve 2023 Siemens Türkiye Opera Yarışması Jüri Başkanı Stephan Frucht, Opera Sanatçısı 1998 Siemens Türkiye Opera Yarışması birincisi ve 2023 Siemens Türkiye Opera Yarışması Jüri Koordinatörü Burak Bilgili, Andante Klasik Müzik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Klasik Müzik Araştırmacısı ve Bariton Ses Sanatçısı Serhan Bali, Bologna International Opera Academy (BIOA) Kurucusu ve Orkestra Şefi Nicoletta Conti ile Deutsche Oper am Rhein Dusseldorf Duisburg Genel Müdürü Christoph Meyer isimlerinden oluşuyor. 

Diğer Haberler

  1. Devrim Erbil'in sanat yolculuğu beyaz perdeye taşınıyor
  2. Eşref, sahte rüyaya uyandı
  3. Kadir'in romantik sürprizi Çiğdem'i kızdırdı
  4. Rock grubu The Black Keys ilk kez Türkiye'ye geliyor
  5. 'Seviyorsan Git Söyle'
  6. ‘Göbeklitepe ve Taş Tepeler’i dünyaya duyurmak birinci vazifemizdir’
  7. Umut Kurt, İnci Taneleri’ne katıldı
  8. TV+’tan Kerem Bürsinli yeni reklam filmi
  9. Şubatta perde sanat için açıldı
  10. Ahmet Ertuğ’un fotoğraf sergisi Trendyol Sanat desteğiyle Venedik’te

© Copyright 2026

DHA