Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TAYF'a 125 ülkeden film başvurdu

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’ne 125 ülkeden 3 bin 221 film başvurdu. Kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon kategorilerinde gerçekleştirilecek olan yarışmalı bölümde toplam 40 film yer alacak ve 12 ödül verilecek.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’ne çok sayıda film başvurdu. 1 Ocak itibarıyla başvuru süreci sona eren festivalde 125 ülkeden tam 3 bin 221 film yarışacak.

“HEDEFİMİZ OLABİLDİĞİNCE ÇOK İNSANA ULAŞMAK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Festival Direktörü İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nagihan Çakar şunları söyledi:

"Bu tür festivaller özellikle kısa film yaratıcılarını, üreticilerini teşvik etmekte ve desteklemektir. Dolayısıyla sinemanın geleceğini garantilemektedir. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de hedefimiz olabildiğince çok sayıda insana ulaşmak, olabildiğince çok sayıda filmin gösterimini sağlamak ve festival kapsamında yaptığımız etkinliklerle konuklarımıza, öğrencilerimize ve genç sinemacı adaylarımıza ilham kaynağı olmak ve eserlerini sergileme fırsatı sunmak. Festival programımızı buna göre belirledik, bu misyona uygun insanlarla yan yana gelmeye çalıştık. Daha çok insanı etkileyebilmek, daha güzel filmler izlettirebilmek için de gelecekte daha geniş bir süreye yayılmış festival organize etmek TAYF'ın öncelikli hedefleri arasında."

40 FİLM YER ALACAK, 12 ÖDÜL VERİLECEK

Direktörlüğünü Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nagihan Çakar'ın yaptığı festivalin temel amacı “Sinema sanatının yapı taşı olan ‘kısa film’in bilinirliğini ve tanınırlığını artırarak, kısa film yaratıcılarını, üreticilerini teşvik etmek ve desteklemek” olarak belirlendi. Kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon kategorilerinde gerçekleştirilecek olan yarışmalı bölümde toplam 40 film yer alacak ve 12 ödül verilecek. Ana jüri başkanlığını ünlü yönetmen Murat Saraçoğlu’nun üstlendiği festivalin ana jüri heyetinde ise Acunmedya Akademi CEO’su Gökhan Mutlay, Oyuncu Cansel Elçin, Oyuncu Deniz Baysal Yurtcu, Yapımcı/Yönetmen İsmail Fidan, Yapımcı/Avukat Burhan Gün, Senarist Zafer Külünk, Oyuncu Sera Kutlubey, Tv8 Genel Müdürü Aslı Çini Yaşaroğlu ve Görüntü Yönetmeni Gökhan Atılmış’dan oluşuyor. Festivalin danışma kurulunda ise Turizmci Pervin Ersoy, Yapımcı Cemal Okan, Avukat Şeyda Toprak, Yapımcı /Yönetmen Mustafa Karadeniz bulunuyor.

GALA 9 MART’TA

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Campus’te 6-9 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festival süresi boyunca, atölyeler, söyleşiler, gösterimler, sergi ve müzik dinletisi gibi pek çok sanatsal ve kültürel etkinlikler sanat severlerle buluşacak. 6, 7 ve 8 Mart tarihlerinde film gösterimleri gerçekleştirilecek ve 9 Mart Perşembe günü İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonu'nda gala gecesi ile ödüller sahiplerini bulacak.

Diğer Haberler

  1. Yalan 27 Mayıs Pazartesi günü ilk bölümü ile Kanal D'de
  2. MSB: 18-19 Mayıs'ta askeri müzeler ücretsiz
  3. 'Türkiye'nin Müzeleri Trendyol'da' projesi ile müze mağazacılığı dijitalleştirildi
  4. Akasya 10'uncu yıl konserleri, Bora Öztoprak konseriyle başladı
  5. İnci Taneleri yeni bölümü ile ekrana geldi
  6. Türk Tarih Kurumu'nda Süheyl Ünver sanat koleksiyonu
  7. Maximum Gençlik Festivali 22 Mayıs’ta başlıyor
  8. Görme engelliler dünyaca ünlü tabloları sesli betimleme ile deneyimledi
  9. Taş Kağıt Makas’ın yeni bölümü yayınlandı
  10. Patara ikinci kez Kültürel Miras Buluşmaları'na ev sahipliği yaptı

© Copyright 2024

DHA