Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’nde Prof. Dr. Üstün Dökmen’den söyleşi

Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği, birbirinden özel etkinliklerle devam ediyor. Etkinlik kapsamında Prof. Dr. Üstün Dökmen, ‘Nasreddin Hoca’nın Gölgesi’ başlıklı gerçekleştirdi. Katılımcılara hayat, eğitim ve insan ilişkileri üzerine mesajlar veren Dökmen, “Kültürümüzde nesilden nesile aktarılan değerler, sadece geleneksel öğeler değil aynı zamanda güçlü birer rehberdir” dedi.

ABONE OL
KONYA, (DHA) -

Prof. Dr. Dökmen, konuşmasında Nasreddin Hoca’nın mizahını yalnızca bir güldürü unsuru olarak değil, aynı zamanda bir toplumsal eleştiri ve yaşam felsefesi olarak değerlendirdi. “Nasreddin Hoca, sadece bir karakter değil; onun gölgesi bugün hâlâ bizimle birlikte dolaşıyor” diyen Dökmen, izleyicilere insan olmanın sorumluluğu ve erdemleri üzerine örnekler sundu.

Söz ve anlatıların toplumlar üzerindeki dönüştürücü gücüne dikkat çeken Dökmen, “Kültürümüzde nesilden nesile aktarılan değerler, sadece geleneksel öğeler değil aynı zamanda güçlü birer rehberdir” diye konuştu.

Dökmen, “Bugün yapay zekânın insan davranışlarını taklit edebildiği bir çağda, duyguların, sezgilerin ve insana özgü değerler daha da kıymetli hale geldi. Teknolojik ilerlemelere karşı insanî duruşun korunması gerekiyor” dedi.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, söyleşinin ardından kitaplarını imzalayarak katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Diğer Haberler

  1. The Traitors Türkiye’nin lansmanı yapıldı
  2. Sanatçı Özlem Zerey’in kişisel sergisi ‘Kentsel Ağıt / Urban Lament’
  3. Dünya Tiyatro Günü'nde 19 ilde ücretsiz oyunlar sahnelenecek
  4. İngiliz R&B sanatçısı Craıg Davıd, İstanbul'a geliyor
  5. Bakan Ersoy, küratör Molinari'yi kabul etti
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kanal D’ye tebrik
  7. ‘Pazar Gezmesi’ Nebahat Çehre'nin evine konuk oldu
  8. The Traıtors Türkiye perşembe günü başlıyor
  9. 90’lar Futbol Smart’ta bayram coşkusu
  10. Ebru Gündeş’i ağlatan Demet Özdemir yorumu

© Copyright 2026

DHA