Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yalova kağıdına resmedilen 26 eser, 'Yalova'nın İzinde' sergisi ile sanatseverlerle buluştu

Ressam Sevgi Atamış'ın 'Yalova'nın İzinde' adlı özel sergisi, Yalova'nın saklı güzelliklerini sanatseverlerle buluşturdu. Kuru boya tekniğiyle Yalova kağıdı üzerine resmedilen ve 9 ayda hazırlanan 26 resim, 3 Aralık'a kadar sergilenecek.

ABONE OL
Zehra BAYKAL/YALOVA(DHA)

Ressam Sevgi Atamış'ın 'Yalova'nın İzinde' isimli özel sergisi, Yalova Kent Müzesi’nde ikinci kez sanatseverlerle buluştu. Öğretmenler Günü’nde açılan sergide Atamış, Yalova'nın tanıtımına katkı sunmak ve kentin kültürel mirasını görünür kılmak amacıyla titizlikle hazırladığı eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

9 aylık süreçte hazırlanan sergide, Yalova'nın köşkleri, camileri, hamamları ve tarihi sokaklarından oluşan 26 farklı mimari yapı, kuru boya tekniğiyle resmedildi. Atamış, bu yapıların her birini yerinde inceleyerek, birebir gözlemle çalışmalarına aktardı.

'ÇOK FAZLA YALOVA'YA GİDİP, GELDİM'

3 Aralık'a kadar açık kalacak sergideki resimlerini Yalova kağıdına resmettiğini söyleyen Sevgi Atamış (33), "Yalova'ya seyahat ettiğim sırada, Yalova'nın Yürüyen Köşk ve Termal'den ibaret olmadığını gördüm. 'Çok fazla mimari yapılar var ve ben araştırmacı sanatçı olarak yapıları mutlaka birine anlatmalıyım' dedim. Daha sonra çalışmam oldu.

Çalışmalar sonunda Yalova kağıdının üzerine yaptım bütün resimlerimi. Araştırdığım yazılarla birlikte, çizimlerle birlikte ikincisini açtığım bu sergiye herkesi davet ettim. Uzun süre açık kalacak bu sergi. İlk sergimde 24 eser vardı. Bu sergimde 2 resim daha ekledim. 9 aylık bir süreç oldu. Çok fazla Yalova'ya gidip, geldim. İstanbul'da oturuyorum. Yapıların önüne gidip, orada birebir çalıştım. Bütün kaynaklardan yararlandım. Konaklar, çeşmeler, camiler, eski toplu taşımalar, iskele, vapur gibi eserler var" dedi.


Diğer Haberler

  1. Demirören Medya Tv Grup Başkanı Murat Yancı, Hande Fırat’a konuştu
  2. Yıldız Holding ‘Gök Kubbe’ sergisine ev sahipliği yapıyor
  3. Shaggy ve Wiz Khalifa İstanbul'a geliyor
  4. Bakan Ersoy: Türkçe, tarihle yaşıt medeniyet yürüyüşünün sesidir
  5. 72’nci Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’nda yılın öykü kitapları belli oldu
  6. Demet Özdemir Cannes kırmızı halısında Trendyolmilla tasarımıyla yer alacak
  7. Ücretsiz girişli halk plajı sayısı 23'e yükseliyor
  8. Sihirli Annem’e festival gibi gala
  9. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu tamamlandı
  10. Depremzede kadınlar, Antalya'da şeflerle buluştu

© Copyright 2026

DHA