Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yunus Emre Enstitüsü, Kültür'Expo 2024 Fuarı'nda Türk kültür ve sanatını tanıtıyor

Fransa'nın Metz şehrinde düzenlenen Kültür'Expo 2024 Fuarı'nda Türk kültür ve sanatı, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından tanıtılıyor. Türk el sanatlarının ve kültürünün zenginliğini yurt dışındaki sanatseverlere aktaran enstitü, geleneksel ve modern Türk sanatını sergiliyor. 09-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen fuar, Türk dokumaları olan ehram, sof ve kutnu gibi geleneksel dokumaların yanı sıra çarpana, ahşap baskı, tel kırma ve çini yapımı gibi atölye çalışmaları ve fotoğraf sergileri de yer alıyor.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Yunus Emre Enstitüsü tarafından fuarda sergilenen önemli etkinlikler arasında Ünlü Fotoğrafçı Mehmet Aslan’ın küratörlüğünü yaptığı ‘Lezzetin Yüzleri’ Fotoğraf sergisi de bulunuyor. Ayrıca, Mehmet Aslan ve Murat Bakmaz'ın ‘İstanbul Fotoğraf Sergisi’ de ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü Olgunlaşma Enstitüleri ise geniş stantlarında Paris YEE eliyle Türk kültürünün zenginliğini sergiliyor. Fuarda sanatseverler, sanatçı Melek Art'ın resimleri ve defilesiyle buluşurken Ressam Zeliha Bazoğlu ve Ressam Suzan Ay da kendi eserleriyle fuara katkı sağlıyor.

KATILIMCILARA TÜRKÇE DİLİNE VE KURSLARINA DAİR BİLGİLER VERİLDİ

Ayrıca Yunus Emre Enstitüsü Türkçe’nin ALTE onaylı uluslararası geçerliliği olan ilk ve tek sınavı #TYS için bir stant açarak tanıtım gerçekleştirdi. Stantta Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe öğretimindeki faaliyetleri ve özgün yöntemleri ziyaretçilere tanıtıldı. Enstitünün Türkçe öğretimindeki uzmanlığı ve deneyimi vurgulanarak, katılımcılara Türkçe diline ve kurslarına dair bilgiler verildi. Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri, Türkçenin uluslararası alanda tanınmasına önem verdiklerini, #TYS gibi uluslararası geçerliliği olan sınavlarla ve özgün eğitimlerle Türkçe öğrenimine olan ilgiyi artırmayı hedeflediklerini belirtti.

50 BİN KİŞİYE ULAŞMA HEDEFİ

Kültür'Expo, Türkiye'nin tarih ve kültür mirasını derinlemesine inceleme fırsatı sunuyor. Türkiye Fransa Başkonsolosluğu, Yunus Emre Enstitüsü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen bu etkinlik, Türk ve Fransız vatandaşlara Türkiye'nin nadide sanatlarını tanıtma ve uygulama imkânı sağlıyor. Paris Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri, bu büyük organizasyonda Türkiye'nin çeşitli renkleri, dokuları ve tarihini dünya ile paylaşarak kültürel bağları güçlendirmeyi ve 50 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyorlar. Ayrıca, Enstitü 3 gün boyunca düzenlenecek çeşitli atölyelerle Türkiye'nin renkli ve çeşitli kültürel mirasını daha yakından tanımak isteyen herkes için fırsatlar sunmaya devam edecek.

Diğer Haberler

  1. Haydarpaşa'da tarihe yolculuk
  2. Arjantin Ulusal Kongresi iş birliğiyle tarihi El Molino binasında Türk Kahvesi Günü etkinliği gerçekleştirildi
  3. Beyoğlu’nda 19 Mayıs coşkusu
  4. Foodiefest kapılarını açtı: Müzik ve gastronomi bir araya geldi
  5. ‘Rams Müzik Festivali By Mr Dosso Dossi' konserinde binlerce kişi doyasıya eğlendi
  6. Bakan Tekin 'Orijinal Atatürk Portresi Sergisi'nin açılışına katılıp, 'Cumhuriyet'e Doğru' isimli tiyatro oyununu izledi
  7. Yalan 27 Mayıs Pazartesi günü ilk bölümü ile Kanal D'de
  8. MSB: 18-19 Mayıs'ta askeri müzeler ücretsiz
  9. 'Türkiye'nin Müzeleri Trendyol'da' projesi ile müze mağazacılığı dijitalleştirildi
  10. Akasya 10'uncu yıl konserleri, Bora Öztoprak konseriyle başladı

© Copyright 2024

DHA