Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Akdeniz Chemson ‘En İyi Yerlileştirme Proje Ödülü’ne layık görüldü

PVC stabilizatörü şirketi Akdeniz Chemson, 2016’da başlattığı ‘Kurşun Metal Yerlileştirme Projesi’ ile 10. Türkiye Satın Alma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi’nde Kimya sektöründe ‘En İyi Yerlileştirme Proje Ödülü’ne layık görüldü.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

OYAK Grubu Şirketlerinden Akdeniz Chemson, son altı yıldır yürüttüğü ‘Kurşun Metal Yerlileştirme Projesi’ ile Türkiye Satınalma Profesyonelleri ve Yöneticileri Derneği (TÜSAYDER) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Türkiye Satın Alma ve Tedarik Yönetim Zirvesi’nde Kimya sektöründe birincilik ödülünün sahibi oldu. Ödül, Türkiye’de üretimi bulunmayan veya yüksek maliyetlerle ithal edilen ürünlerin, satın alma yöneticileri önderliğinde yerlileştirilmesini sağlayan firmalara veriliyor.

2016’YA KADAR YÜZDE 100’Ü YURT DIŞINDAN İTHAL EDİLİYORDU

Zirvede, Akdeniz Chemson Hammadde Satın Alma Departmanı ekibi, böylesi anlamlı bir ödüle layık görülmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Bundan altı yıl öncesine kadar Türkiye’de stabilizatör üretiminde kullanılacak kalitede kurşun üretimi yapılmazken, yerli kurşun üreticileri de böyle bir pazarın varlığından haberdar değillerdi. Akdeniz Chemson tarafından 2016’da başlatılan proje kapsamında ilk olarak yerli üreticilere numuneler gönderilip, kabul edilebilir kalitede kurşun metali üretmeleri için teşvikte bulunuldu. Akdeniz Chemson, 2016’ya kadar yüzde 100’ünü yurt dışından ithal ettiği saf kurşun miktarının tamamını, bugün yurt içinde dönüştürülmüş kurşun metalini üreten firmalardan sağlamaya başladı.

Halen 110 ülkeye satış yapan Akdeniz Chemson, hizmet verdiği sektörler için çapraz ürün satış portföyünü artırarak PVC sektörünün tek merkezi olmayı hedefliyor. Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika, Ortadoğu, ABD, Çin, Brezilya ve Avustralya’yı odak pazarları olarak belirleyen şirket, ara ürün bazında entegre bir yapıyla işleyen altı tesisinde üretim yapıyor. Şirket bu tesislerinde kalsiyum, çinko ve kurşun bazlı stabilizatör ara ham maddelerinin birçoğunu üretmeye devam ediyor.

Diğer Haberler

  1. Türk Telekom’un çevresel faaliyetlerine uluslararası liderlik ödülü
  2. Türk Kızılay’ın Kurban Bağış Kampanyası tatil günlerinde de sürüyor
  3. Kağıthane’de Yeşil Vadi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nun 4. etabı hizmete açıldı
  4. Bağcılar'da Çeyiz Evi açıldı
  5. THY'den bayram tatili için ek sefer
  6. Penta Teknoloji ve Autodesk, iş ortaklarıyla geleceğin teknoloji yol haritasını değerlendirdi
  7. Sakarya Büyükşehir’in yeni hizmet binası için ihale 30 Haziran’da
  8. İshakoğlu: Ruha Grup olarak rotamızı 'Yeni BRICS' coğrafyasına çeviriyoruz
  9. İGA CEO’su Bilgen: Jet yakıtı krizinde güçlü duruşumuzu koruyoruz
  10. DeFacto’dan Kurban Bayramı'na özel koleksiyon

© Copyright 2026

DHA