Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Akkuyu NGS'den Gençlik Koşusu

Mersin'in Silifke ilçesinde Akkuyu Nükleer A.Ş. ev sahipliğinde; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Koşusu düzenlendi. 100 kişinin katıldığı koşuda renkli görüntüler yaşandı.

ABONE OL
MERSİN, (DHA)-

İlçeye bağı Taşucu Kum Mahallesi plajında düzenlenen etkinliğe Akkuyu Nükler A.Ş çalışanı ve 30'u Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksekokulu öğrencileri olmak üzere 100 kişi katıldı.

Yarışmalara Akkuyu Nükleer A.Ş. İnşaat ve Üretim Organizasyonu Direktörü Denis Sezemin, Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özkan Demir'inde hazır bulunduğu Gençlik Koşusu öncesi, yarışmacılara üzerinde Atatürk baskılı tişört dağıtılıp, ısınma hareketi yaptırıldı. Yaklaşık 1 buçuk kilometrelik parkurda ellerinde Türk bayrağı, Akkuyu Nükleer A.Ş. flaması, küçük çocukları ve köpeği ile koşan yarışmacılar renkli görüntüler oluşturdu.

Akkuyu Nükleer A.Ş. İnşaat ve Üretim Organizasyonu Direktörü Denis Sezemin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenledikleri koşuya katılanlara teşekkür ederek, "Akkuyu Nükleer yönetimi adına Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yapılan koşuya hepiniz hoş geldiniz. 'Benim bütün Ümidim gençliktedir' demiştir Türkiye'nin ilk Cumhurbaşkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. Aynı şekilde bizim de Akkuyu Nükleer Güç santrali yöneticilerinin ümitleri hep gençlerimizle bağlı. Genç uzmanlarımız, iyi bir eğitim görüp daha sonra nükleer tesis sektörlerinde stajlarını tamamlayıp şimdi sahamızda çalışıyorlar. Bizde şuan inşa etmekte olduğumuz nükleer güç santralini onlara çok yakında teslim etmiş olacağız. Onlar da profesyonellikleri ve becerileri sayesinde bu santrali 10 yıllarca güvenli bir şekilde işletiyor olacaklar" dedi.

Sadece bir spor etkinliği değil, iki nesilden insanları bir araya getirdiklerini ifade eden Sezemin, “Öncelikle mesai arkadaşlarım, bu günün nükleer enerji mühendisleri, Akkuyu Nükleer Güç Santralini işletecek olan arkadaşlarımız ve ayrıca da Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulundan arkadaşlarımız birlikte koştu. Biz Akkuyu Nükleer olarak gençliğe gerçekten çok önem veriyoruz. Bu günkü dostane atmosferimizle gençlere ve öğrencilere örnek olmak istiyoruz. Belki ileride onlar da nükleer enerji alanındaki eğitimi seçerek Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinde çalışmak isterler” diye konuştu.

Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özkan Demir de Akkuyu NGS ile bölgede çok çeşitli organizasyon, iş birliklerinin gerçekleştiğini kaydederek, projeyi hayata geçirenlere teşekkür etti.

Diğer Haberler

  1. ŞOK Marketler, 100 ürününü geçen senenin fiyatlarıyla müşterilerine sunuyor
  2. Bilal Erdoğan, AK Parti'nin 'Kütüphane Sohbetleri'ne katıldı
  3. Lezita'dan Kahramanmaraş'ta piliç eti sektörüne yatırım
  4. Çukurova Bölgesi’nin önde gelen tekstil firmalarına ‘sürdürülebilirlik’ eğitimi
  5. Gebze Ticaret Odası’ndan Gazze'ye 2 TIR dolusu yardım malzemesi
  6. 'AOSB'yi yeniden Türkiye'nin zirvesine taşımak için yola çıktık'
  7. Anadolu Sigorta ve Trio Mobil’den iş birliği
  8. Konya Şeker’de kampanya sezonu sona erdi: 496 bin ton şeker üretildi
  9. Nakkaş Holding, grup şirketleri arasına HES Kablo’nun katıldığını duyurdu
  10. Yemeksepeti: Türkiye, Avrupa’nın en lezzetli ve hesaplı pizza rotası

© Copyright 2026

DHA