Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Aydem Yenilenebilir Enerji ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Aydem Yenilenebilir Enerji, 2023 yılı ilk çeyrek konsolide finansal raporunu açıkladı. 2023 yılı ilk çeyreğinde 542 milyon TL faiz, amortisman ve vergi öncesi kârlılık (FAVÖK) elde eden şirketin varlık büyüklüğü 35 milyar TL’ye ulaştı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Şirketin 2023 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal verilerini paylaşan Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, “Katma değer odaklı yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Toplam aktiflerimiz ilk çeyrekte 35 milyar TL’nin üzerinde devam etti. Santrallerimizde koruduğumuz yüksek emreamadelik seviyemizin yanı sıra etkin portföy yönetimimiz ile birlikte ilk çeyrekte FAVÖK’te, 541 milyon 978 bin TL’ye ulaştık” dedi.  

2023 yılı ilk çeyreğinde Eurobond tahvil ihracı ve hisse alımlarının devam ettiğini işaret eden Keha, “İlk çeyrekte, toplam 1 milyon 679 bin dolar nominal değerde şirketimizin Eurobond’larını geri alarak, borçluluğumuzu azaltmaya devam ettik. Sene başından bu yana sürdürdüğümüz pay (hisse) geri alımlarımız ise 2 milyon 605 bin 26 adete ulaştı” diye konuştu. 

UŞAK HİBRİT GES VE RÜZGAR KAPASİTE ARTIŞI PROJELERİMİZ ÜRETİMİMİZE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK 

Şirketin 2023 yılı ilk çeyrek üretimini değerlendiren Ömer Fatih Keha, “Yılın ilk çeyreğinde yağışlar beklentinin altında seyretti ve bu durum üretimimizi olumsuz etkiledi. İlk çeyrek finansal beklentimizin altında kaldı.  nisan ve mayıs aylarında yağan yağmurlar sayesinde enerji üretimimiz toparlandı. Şubat ayında bakanlık kabulünü gerçekleştirdiğimiz ve şirketimizin ilk güneş enerji santrali olan Uşak Hibrit GES ile yıl içerisinde peyderpey devreye alacağımız rüzgâr kapasite artışları, kaynak çeşitliliği yatırım stratejimizin parçası olmasının yanında 2023 yılı üretimimize de önemli katkı sağlayacaklar” şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler

  1. DeFacto’nun 2025 Entegre Raporuna LACP Vision Awards’tan Platin Ödül
  2. Türk Telekom’un yapay zeka destekli bağlantı optimizasyonuyla evlerde 'mega WiFi' deneyimi
  3. El Salvador, 23 yaşındaki Deveci’yi fahri konsolos olarak atadı
  4. Yıldız Holding’de üst düzey atama
  5. DeFacto'dan, ‘Back to City’ koleksiyonu
  6. KASK Genel Merkezi Ankara’da törenle açıldı
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, İtalya Başbakanı Meloni’ye tebrik mesajı
  8. İzmir ve Ankara havalimanları yolcu deneyiminde küresel onur listesinde
  9. Adapazarı’nda tren hattının yer altına alınması projesinde ilk ray söküldü
  10. Körfezray’da tünel kazılarının yüzde 15,83’ü tamamlandı

© Copyright 2026

DHA