Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Birevim ‘Gelecek Bizim Tasarrufumuzda’ kampanyası başlattı

Tasarruf bilincinin erken yaşta kazandırılması ve okul çağındaki çocukların okuma alışkanlığı edinmesine yardımcı olması amacıyla Birevim tarafından hazırlanan Tasarruflu Karınca kitabı, ‘Gelecek Bizim Tasarrufumuzda’ kampanyası kapsamında Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde öğrencilere dağıtıldı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Birevim, okul çağından başlayarak finansal okuryazarlığın sağlanması, tasarruf bilincinin erken yaşlarda kazandırılması ve tasarruf alışkanlığının tabana yayılarak Türkiye'nin tasarruf oranının artırılmasını hedefliyor. Şirket bu kapsamda eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Anadolu’nun çeşitli şehirlerindeki devlet okullarında Tasarruflu Karınca adlı çocuk kitabının dağıtımı gerçekleştirdi.

'Gelecek Bizim Tasarrufumuzda’ kampanyasıyla ilgili şirketten yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Tasarruflu Karınca kitabı, birlikte tasarrufun gücüyle küçük de olsa düzenli birikimlerin büyük hayalleri mümkün kıldığını güzel bir anlatımla gösteriyor. Tasarruflu Karınca’mız, çocuklara tasarrufu günlük hayatlarının bir parçası haline getirmeleri halinde neleri başarabileceklerini anlatıyor. Henüz okul çağındaki çocuklar, bu genç yaşlarında tasarrufu ve birikim yapmayı günlük hayatlarına entegre ettiklerinde geleceklerinin kendi tasarruflarında olduğunu fark edecekler."

‘TASARRUF BİLİNCİ ERKEN YAŞTA KAZANDIRILMALI’

Açıklamanın devamında "Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde devlet okullarında öğrenim gören öğrencilerin kitaba duyduğu ilgiden mutluyız. Tasarrufun alışkanlığa dönmesi bir süreçtir. Aynı şekilde okuma alışkanlığının kazandırılması da benzer bir disiplini gerektirir. Birevim olarak çocukların finansal okuryazarlıklarına katkıda bulunarak geleceklerinin kendi tasarrufunda olduğunu göstermek istedik. Bunu yaparken de okuma alışkanlıklarına katkıda bulunmak için Tasarruflu Karınca kitabını proje olarak geliştirdik. Biz bir farkındalık geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle tasarruf bilincini oluşturmaya yönelik farkındalık çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunu millî ekonomimizi geliştirmek, dışa bağımlılığımızı azaltmak, ülkemizin kaynaklarını verimli kullanmak için yapmak zorundayız. Bu tür etkinliklerle hem tasarruf finansman sektörü için hem de ülkemizin ekonomisi için inisiyatif alıyoruz, almaya devam edeceğiz” denildi.

Diğer Haberler

  1. DeFacto x Manuka: ‘The New Muse koleksiyonu’nun lansman toplantısı düzenlendi
  2. THY, İstanbul Havalimanı’ndaki iç hat özel yolcu salonunu yeniledi
  3. Stratex Yönetim Kurulu Başkanı Yeniçeri’den MHP Bakırköy İlçe Başkanı İnan’a ziyaret
  4. Akkuyu NGS’nin 3'üncü Güç Ünitesi’nde güvenlik sistemi teslimatı tamamlandı
  5. İHH, İran’a 7 TIR insani yardım malzemesi gönderdi
  6. Demet Özdemir Trendyolmilla imzalı elbisesiyle Cannes kırmızı halısında
  7. Senkron Digital, EOLOGIX-PING ve Getonport’tan iş birliği
  8. Turkcell, 200 bin engelli bireye ulaşarak fırsat eşitliğini güçlendirdiğini duyurdu
  9. Kocaeli’de özel bireylere temsili askere uğurlama töreni düzenlendi
  10. Emrina A.Ş.’den Mekke’de yeni nesil konaklama modeli

© Copyright 2026

DHA