Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Erdemir’in 1 No’lu yüksek fırını 'Ayşe', 50 bininci dökümünü gerçekleştirdi

Yassı çelik üreticisi Erdemir, 1 No’lu yüksek fırını Ayşe’nin bugün 50 bininci dökümünü gerçekleştirdiğini duyurdu. Ayrıca Ayşe’nin, 15 Mayıs 2008 tarihinden bu yana toplam 26,5 milyon ton sıvı ham demir ürettiği açıklandı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Konu ile ilgili şirketten yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: 

“OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir tarafından inşa edilen Türkiye’nin ilk yerli yüksek fırını Ayşe, devreye alındığı günden beri Türkiye ekonomisi için üretime devam ediyor. 4 Ağustos 2023 tarihinde 50 bininci dökümün gerçekleştirildiği fırında bugüne kadar toplam 26,5 milyon ton sıvı ham demir üretildi. 

İşletmeye alındığı günden itibaren planlı bakımlar dışında üretimini sürdüren, ancak ekonomik ömrünü dolduran 1’inci yüksek fırınını yenilemeye 2006 yılında karar veren Erdemir, fırın çalışmaya devam ederken inşa ettiği yeni fırınını 15 Mayıs 2008’de yine ‘Ayşe’ adıyla devreye aldı. Türkiye’nin ilk yerli yüksek fırını olma özelliğini taşıyan Ayşe, projelendirmeden devreye alınmasına kadar her aşamada Erdemir’in mühendis ve işçilerinin emeğiyle yeniden inşa edildi.

Erdemir’in mühendislik birikimi, proje yönetim tecrübesi ve yetkin insan kaynağına duyulan güvenin en önemli göstergesi olan 1’inci yüksek fırın Ayşe, 2008 yılından bu yana üretimi sürdürüyor. Tesisin, yüksek fırınların belirli sürelerle durdurularak refrakter değişimi, mekanik ekipmanlarının bakımı ve gerektiğinde otomasyon kontrol sistemlerinin modernizasyonunun yapıldığı ‘Reline’ adı verilen duruşlara ihtiyaç duymadan 50 bininci döküme ulaşması, ilk yerli fırının tasarım başarısını ve verimliliğini ortaya koyuyor.”

Diğer Haberler

  1. CarrefourSA, 12 Aralık Mağazacılar Günü’nü 15 bin çalışanı ile kutladı
  2. Koalay.com, yeni yatırımcı grubuyla el değiştirdi
  3. DeFacto'dan Cloud Dancer seçkisi
  4. Yapay zeka hukuk asistanı Apilex.ai Avrupa'ya açılıyor
  5. 5G uyumlu Superbox'lar Turkcell'de
  6. 34’üncü Kalite Kongresi’nde ödüller sahiplerini buldu
  7. DeFacto ve Karaca'dan yeni yıl ruhunu buluşturan iş birliği
  8. Naberise 'Yılın Yükselen Sosyal Medya Uygulaması' ödülünü aldı
  9. Garanti BBVA, CDP'den üç temada 'A' notu aldı
  10. Rekabet Kurumu’ndan Paribu'nun CoinMENA'yı satın almasına onay

© Copyright 2025

DHA