Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Franchise Liderleri Araştırması'nda Komagene birinci oldu

Ekonomist dergisi Franchise Liderleri Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Komagene 2 bin 758 şubesiyle birinci oldu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Türkiye'de franchise sektörünün büyüklüğünü 55 milyar dolara ulaştığını yazan dergi, 3 bin 700 markanın 66 bin şubesiyle franchise sistemi içerisinde bulunduğunu belirtti. Ayrıca 2024 yılı sonuna kadar 15 bin yeni girişimcinin franchise ekosistemi bünyesine dahil olacağını tahmin ediyor.

19 yıldır etsiz çiğ köfte başta olmak üzere fast food sektöründa faaliyet gösterem Komagene, 2027 yılında 3 bin 500 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Komagene İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Semiha Demiral, Ekonomist dergisine verdiği röportajda “Markamız son yıllarda fast food sektörünün 1 numaralı markasıydı. 2024'te tüm franchise sektörünün 1 numarası oldu. Bundan büyük onur duyuyoruz. Başarıda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı ve yatırımcılarımızı kutluyorum. Komagene, franchise adaylarına denenmiş ve başarısı yüzde yüz kanıtlanmış bir iş modeli sunuyor. Düşük yatırımla, bu maliyetin geri dönüş hızı ile verimliliği ve süre performansı açısından Türkiye'nin en çok kazandıran markasıyız. Yapılan yatırım ortalama 6-12 ay arasında geri kazanılıyor" dedi.

Merkezi planlama ve online satış kanalları ile güçlü iş birliği sayesinde milyonlarca kitleye ulaştıklarına dikkat çeken Demiral, global markalarla yaptıkları ürün içeriği ve reklam-pazarlama stratejileriyle bayilere satış anlamında büyük katkılar sunduklarını ifade etti. Demiral, "Türkiye'de büyümeye devam ediyoruz. Gebze'de fabrikamıza ilaveten Kandıra'da ikinci üretim tesislerimizin alt yapısını da tamamlama çalışmalarımız devam ediyor. Yurt dışında 70 şubeyle faaliyet gösteriyoruz. Birkaç yıl içerisinde 250 şubeye ulaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Tera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tezmen, SPK’nın fon mevzuatına yönelik çalışmalarını değerlendirdi
  2. Müşteri deneyiminde yeni yaklaşım: Turkcell Çözüm Gücü
  3. Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: İnsani yardım Gazze’ye kesintisiz ulaşmalı
  4. Uluslararası keşif gezisine katılan Türk genç, Kuzey Kutbu’nda Türk bayrağını dalgalandırdı
  5. Petrol Ofisi TOD Süper Lig paketi kampanyasını duyurdu
  6. Türk Kızılay Gazze’de hijyen kiti ve temiz içme suyu dağıtımına başladı
  7. Karasu Ortaköy Barajı için çalışmalara başlandı
  8. Folkart Terra'da yaşam başladı
  9. MediaMarkt Türkiye yeni mağazasını Sivas’ta açtı
  10. McDonald’s’tan ‘Örümcek Adam: Yepyeni Bir Gün’e özel kampanya

© Copyright 2026

DHA