Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mersin Sanayi Odası Başkanı Tekli'den ULUSKON'a ziyaret

MERSİN Organize Sanayi Odası Başkanı Sabri Tekli ve beraberindeki iş insanlarından oluşan heyet, Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı Nezaket Atasoy'u ziyaret etti.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

ULUSKON Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, Uluskon Genel Başkanı Nezaket Atasoy ve Mersin Organize Sanayi Odası Başkanı Sabri Tekli'nin yanı sıra alanında uzman iş insanları katıldı. Toplantıda, ULUSKON ve Mersin Organize Sanayi Odası heyetleri arasında karşılıklı iş birliği alanlarında görüş alışverişinde bulunuldu. ULUSKON Genel Başkanı Atasoy, yeniden Mersin Organize Sanayi Odası Başkanı seçilen Sabri Tekli'yi kutlayarak başarılarının devamını diledi. Atasoy, "Türkiye'de ve uluslararası seviyede ses getirmiş konfederasyonumuz ULUSKON'da sizi ağırlamaktan onur duyduğumuzu söylemek istiyorum" dedi.

Atasoy, Mersin'in geleceğine yönelik Tekli ile benzer düşünce ve anlayışa sahip olduklarının altını çizerek, iş dünyası çerçevesinde ticari, sanayi ve yatırım alanlarında yapılacak iş anlaşmalarını gerçekleştirmek, Türkiye'ye yabancı yatırımcı kazandırmak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini belirterek, Mersin Organize Sanayi Odası ile ULUSKON arasındaki ortak yatırım, ticaret, ihracat ve ithalat konularına yönelik iş birliğini artırmak istediklerini ifade etti.

'MERSİN'İ MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ'

Tekli, Mersin Organize Sanayi Bölgesini büyütmek, geliştirmek istediklerini belirterek, "Türkiye'nin dünyaya açılan bir ihracat ithalat kapısı olan Mersin'i daha da bilinir bir marka şehir haline getirmek için uğraş veriyoruz. Bu yönde şimdiye kadar büyük ilerlemeler kaydettik. Yeni dönemde de etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Tekli, Mersin ve civarında yatırımların artması, iş insanlarının sanayi odası başkanlığıyla iş birliği içerisinde olmasını, bu yönde çalışmalar yaparken Türkiye'nin uluslararası bir markası olan ULUSKON'un da Mersin'deki ticari ve sanayi varlığının artmasını beklediklerini söyledi. ULUSKON ve bağlısı iş insanlarının Mersin'de yatırım yapmalarını teşvik edebileceklerini, kaydeden Tekli, gereken desteği verebileceklerini, ULUSKON'la iş birliğini artırmaya önem verdiklerini ifade etti.

ULUSKON ve Mersin Organize Sanayi Odası heyetleri arasında, sektör bazlı ikili görüşmeler yapıldı. Ardından, ihracat, ithalat, ticaret ve yatırım alanlarında, Sanayi Odası ve ULUSKON arasında iş birliği yapma kararı alındı. (DHA)

Diğer Haberler

  1. BBVA ve OpenAI’den stratejik iş birliği
  2. Kripto şirketlerinin Travel Rule uyumunu kolaylaştıracak platform geliştirildi
  3. Trendyol, coğrafi işaretli ürünlerle yerel kalkınmayı desteklediğini duyurdu
  4. Eczacıbaşı Topluluğu’nda atama
  5. Bulls Portföy Genel Müdürü Yılmaz: Otizmde eğitimin yaygınlaşmasına katkı sunmak istiyoruz
  6. Merkez Kariyer Uzmanları ve Denetim Elemanları Platformu sözcüsü Yüksel: Özlük hakları vaatleri yerine getirilmeli
  7. BtcTurk Destek'e Amerika'dan bronz ödül
  8. Paribu, yapay zeka ile hazırlanmış şarkılardan kripto albümü oluşturdu
  9. ParamTECH'ten yüzde 80 tasarruf sağlayan dijital kimlik doğrulama çözümü
  10. Global gayrimenkul şirketi TEKCE, yeni partner ve referans programını tanıttı

© Copyright 2025

DHA